Echipa Rheum Care, „îngeri păzitori” ai bolnavilor Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 539 Vizualizări

Echipa Rheum Care, „îngeri păzitori” ai bolnavilor

Înfiinţată în urmă cu 25 de ani de un inimos grup de iniţiativă dornic să aducă o rază de soare în vieţile bolnavilor care necesită recuperare medicală de specialitate, Fundaţia Rheum Care din Târgu-Mureş oferă în prezent o gamă largă de servicii de recuperare şi reabilitare medicală, atât în regim ambulatoriu, cât şi în regim de cazare sau la domiciliu. Ascensiunea organizaţiei se datorează, în mare parte, eforturilor constante depuse de Marinela Gomboş, preşedintele fundaţiei, în jurul căreia s-a construit o echipă de profesionişti care au ca ideal comun întrajutorarea bolnavilor.

Reporter: Care a fost evoluţia Fundaţiei Rheum Care în cei 25 de ani de existenţă?

Marinela Gomboş, preşedinte, Fundaţia Rheum Care: Sunt membru fondator al Fundaţiei Rheum Care. Ne-am chinuit la început, a fost foarte greu, au fost chiar perioade în care ne gândeam să încheiem din cauza greutăţilor financiare, dar din fericire au venit îngeri păzitori din Marea Britanie, care ne-au ajutat. Am reuşit să cumpărăm o clădire, după care am dezvoltat serviciile. Am reuşit să încheiem contracte cu Casa de Asigurări, am reuşit să obţinem subvenţii de la Consiliul Judeţean Mureş şi de la Primărie. Prin anumite proiecte judeţene şi europene am reuşit să achiziţionăm aparatură, autoturisme cu care putem trata bolnavii şi la domiciliu. În urmă cu patru ani, am reuşit un mare şi frumos proiect pentru extinderea Centrului, respectiv să construim o aripă nouă numită Centrul de recuperare şi reabilitare cu cazare, unde internăm bolnavii şi îi tratăm.

Rep.: La dezvoltarea fundaţiei a contribuit şi viziunea dumneavoastră…

M.G.: Atât eu, cât şi colegii mei, fiecare şi-a adus aportul. Ani de-a rândul am fost multe persoane voluntare care au făcut voluntariat, activitate care ne-a adus şi foarte multe satisfacţii. Ceea ce am făcut şi ce facem ne este drag şi în ziua de astăzi.

Rep.: Cine sunt mai concret „îngerii păzitori” de care spuneaţi mai devreme?

M.G.: Fără ei nu am fi reuşit. Amintesc aici Organizaţia Anglo Romanian Friendship Trust din Marea Britanie care este reprezentată astăzi de doamna CathWatson şi Organizaţia Jubilee Outreach Yorkshire din Marea Britanie, reprezentată de doamna Katthy Ted, care ne ajută şi în ziua de astăzi, de exemplu cu obiecte necesare pentru pacienţi, cu cărucioare, cu scutece pentru adulţi, cu ce pot.

Rep.: Ce vă doriţi de la viitor?

M.G.: Mi-aş dori ca în judeţul nostru să se construiască mai multe centre de recuperare. Au fost centre de recuperare care din păcate s-au desfiinţat în urmă cu câţiva ani, s-a desfiinţat Spitalul de Fizioterapie unde am lucrat, unde erau 50 de paturi, spitalul care aparţinea Spitalului Clinic Judeţean unde erau 70 de paturi. Acum, bolnavii care vin după atacuri vasculare, bolnavi post-operatori, nu au unde să meargă la recuperare decât în domeniul privat.

Rep.: Câţi specialişti are în prezent echipa Fundaţiei Rheum Care?

M.G.: Avem 25 de angajaţi, avem medici de specialitate, în recuperare, avem kinetoterapeuţi, fizio-kinetoterapeuţi, asistenţi medicali, maseuri, infirmiere şi îngrijitoare.

Rep.: Cam câţi beneficiari aţi avut în decursul celor 25 de ani de activitate?

M.G.: Nu am făcut un calcul pentru cei 25 de ani, dar pot să vă spun că acum avem 300 de beneficiari lunar şi peste 4.000 de beneficiari într-un an. E un număr foarte mare. La cazare, în patru ani am avut peste 300 de beneficiari.

Rep.: Cu ce greutăţi vă confruntaţi în activitatea de zi cu zi?

M.G.: Ne confruntăm cu greutăţi foarte mari. Visul meu personal nu a fost să plătească bolnavul pentru cazare, ci să beneficieze gratuit de aceste servicii. Eu am sperat că pot transforma Centrul în Spital, dar nu am reuşit. Ce acordăm faţă de alte unităţi este o reducere de 50% atât la cazare, cât şi la serviciile pe care le prestăm. E un lucru mare, în schimb acum sunt foarte îngrijorată pentru faptul că având în vedere că s-au ridicat salariile personalului sanitar bineînţeles că trebuie să ridicăm şi noi contribuţiile, ceea ce e foarte dureros. Trecând însă peste greutăţi, sunt foarte optimistă şi sper să dezvoltăm această organizaţie mai mult. Visez să extind partea de cazare, într-adevăr să fac un adevărat spital pentru oraşul nostru. Acesta este visul meu…

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE