Home / Administratie / Mureşul Imobiliar 2018. Livezeni, viitor „eldorado imobiliar”?

Mureşul Imobiliar 2018. Livezeni, viitor „eldorado imobiliar”?

Distribuie

Aflată la doar 7 de kilometri de municipiul Târgu-Mureş, în partea de est a zonei periurbane, comuna Livezeni a înregistrat în ultimii ani o puternică expansiune imobiliară prin apariţia unor cartiere de locuinţe individuale cum ar fi „Orizont” (în Livezeni) şi „Sportivilor” (în Ivăneşti). Detalii despre dezvoltarea localităţii din punct de vedere urbanistic am aflat de la ing. Bányai István, primarul comunei Livezeni.

Reporter: Cum sprijină autorităţile locale din Livezeni investitorii care doresc să construiască sedii de afaceri sau ansambluri rezidenţiale pe teritoriul comunei?

Ing. Bányai István, primarul comunei Livezeni: Suntem în faza de finalizare a Planului Urbanistic General al comunei Livezeni, iar după aprobarea acestuia vor exista mai multe oportunităţi pentru investitori.

Rep.: Câte solicitări există în anul 2017, respectiv 2018, la nivelul Primăriei comunei Livezeni pentru autorizaţii PUZ pentru construire de case şi blocuri de locuinţe?

B.A.: În anul 2017 au fost eliberate 141 de autorizaţii, din care 54 pentru case de locuit şi un Plan Urbanistic Zonal. De la începutul anului 2018, autorizaţiile de construire sunt eliberate de către Consiliul Judeţean Mureş, postul de specialitate din cadrul Compartimentului Urbanism devenind vacant. În data de 30 mai este organizat concurs pentru ocuparea postului, după care autorizaţiile şi actele solicitate privind urbanismul vor fi eliberate de către autoritatea locală.

Rep.: Care sunt zonele cele mai solicitate de dezvoltatorii imobiliari din Livezeni?

B.A.: În special satul Livezeni prezintă interes pentru dezvoltatorii imobiliari.

Rep.: Care este media anuală a numărului de autorizaţii de construcţii eliberate de Primăria comunei Livezeni în perioada 2014-2018?

B.A.: Numărul autorizaţiilor de construire eliberate este în creştere de la an la an, având în vedere că în anul 2014 au fost eliberate un număr total de 127 de autorizaţii de construire, iar în anul 2017 un număr total de 141 de autorizaţii.

Rep.: Cum vedeţi în perspectivă dezvoltarea imobiliară a comunei Livezeni?

B.A.: Dezvoltarea imobiliară va lua şi mai mare amploare după ce va fi aprobat Planul Urbanistic General al comunei Livezeni. Se va reglementa autorizarea construcţiilor industriale doar lângă Drumul Judeţean 135 şi în restul zonelor vor fi realizate investiţii pentru locuinţe. În comuna Livezeni se doreşte o linie mai mult familială decât industrială.

A consemnat Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

1 comentariu

  1. in afara de exercitii de imagine, cam nimic de cand este primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.