Home / Cultură / Shockproof Film Festival la TIFF 2018: Proiecții-performance antișoc în H33
Vincent Price în „The Tingler”

Shockproof Film Festival la TIFF 2018: Proiecții-performance antișoc în H33

Distribuie

Unul dintre cele mai excentrice evenimente cinematografice din lume, Shockproof Film Festival din Praga primește mână liberă din partea organizatorilor celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, într-o secțiune ce se anunță delicios de interactivă, ușor incomodă, dar, fără îndoială, de neratat. Meniul Carte Blanche Shockproof Film Festival include proiecții-performance hilare, cu filme horror underground sau producții de un gust discutabil, care cel mai probabil i-ar oripila pe cinefilii puritani, se anunță în cadrul unui comunicat de presă emis de către organizatorii TIFF. Grație intervențiilor ireverențioase operate live de echipa festivalului ceh, filmele capătă o a patra dimensiune și, fără a dezvălui prea multe dintre surprizele acestui program pregătit special pentru TIFF, tot ce vă putem promite este că adevăratul spectacol nu va fi doar pe ecran, ci și în sală.

„Nexus” (1994), povestea nebună regizată de José María Forqué despre un dictator extraterestru care primește sfaturi de la un cristal vorbitor, va face deliciul fanilor sci-fi. „The Tingler” (r. William Castle, 1959) reînvie nostalgia filmelor horror ale anilor ‘50, avându-l ca protagonist pe legendarul actor Vincent Price în rolul unui patolog care descoperă că sentimentul de frică stimulează creșterea unui parazit din corpul omenesc pe care doar țipetele îl pot anihila. E primul film din istorie care redă pe ecran un trip pe LSD, drogul halucinogen folosit de doctor în experimentele sale. Pregătiți-vă însă pentru un trip și vacarm pe cinste în sala de cinema!

„Trash Humpers” (2009) este un experiment bizar și cinic al regizorului Harmony Korine, o provocare extremă chiar și pentru cei mai curajoși dintre cinefili. Ca să fiți preveniți, o să vă spunem doar că patru tomberoane vor avea mult de suferit în timpul acestei proiecții vintage, de pe VHS. Trufandaua acestei secțiuni e apariția extravagantă a Maiei Morgenstern din „Exodus to Shanghai” (r. Anthony Hickox, 2015), un mix neortodox între „Lista lui Schindler” și „Ticăloși fără glorie”, parțial filmat în România.

O selecție de scurtmetraje cehești din același registru cinematografic (dovadă și titlul unuia dintre ele, „Vaginator: Dawn of the Bitches”) completează programul-șoc al acestei secțiuni în care spectacolul-surpriză din sală promite să-l depășească pe cel de pe ecran. Într-o butaforie special pregătită în spațiile din fosta hală industrială devenită hub-ul H33 din Cluj, spectatorii sunt încurajați să intre pe propria răspundere și să se manifeste liber. Let the show begin!

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerului Culturii și Identității Naționale, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.