Home / Cultură / FOTO: Eveniment religios în Merişori

FOTO: Eveniment religios în Merişori

Distribuie

În ziua Duminicii dedicată Sfinţilor Părinţi de la Sinodul 1 ecumenic, la Biserica cu hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil din satul mureşean Merişor, după slujba Vecerniei celei mari săvârşită în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa, Elena, împreună cu părintele  Ioan Brici de la Parohia ortodoxă română din comuna Glodeni s-a păstrat tradiţia satului ca înainte de Pogorârea Duhului Sfânt să fie coborât clopotul cel mic şi să se meargă în procesiune în jurul Bisericii, iar apoi să se facă Sfinţirea apei şi să se citească de către preoţii slujitori rugăciunea de resfinţirea şi binecuvântare a clopotelor.

„Această tradiţie a satului are o vechime mare şi o importanţă deosebită pentru enoriaşii satului, ulterior fiind considerată ca o sărbătoare a satului. În cuvântarea de la Vecernie, preotul Ioan Brici de la Parohia Glodeni a prezentat într-un cuvânt de învăţătură importanţa Sfinţilor Părinţi la Sinodul 1 ecumenic, dar şi viaţa Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa, Elena“, a transmis Marinel Şuotean, preot paroh în Merişori.
Totodată, preotul paroh Marinel Şuotean a subliniat puterea tămăduitoare a apei sfintite, precum şi glasul clopotelor „care reprezintă chemarea enoriaşilor la slujbele religioase.“

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Hochei: Victorie în ultima deplasare din sezon

Distribuie Echipa de hochei U15 din cadrul CSM Târgu Mureș s-a impus în ultimul meci …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.