Colegiul Silvic Gurghiu, locul III la Concursul Național de Competențe în Silvicultură Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 598 Vizualizări

Colegiul Silvic Gurghiu, locul III la Concursul Național de Competențe în Silvicultură

Colegiul Silvic Gurghiu a participat cu echipa școlii, la Concursul Național de Competențe în Silvicultură care a avut loc la Brănești, Jud. Ilfov, în perioada 14-18 mai 2018. Competiția este organizată la nivel național, în fiecare an și este patronată de Regia Națională a Pădurilor.

La acest concurs au participat echipele celor 6 unități școlare reprezentative pentru învățământul silvic din România: Colegiul Silvic ”Transilvania” Năsăud,  Colegiul Silvic Gurghiu, Colegiul Silvic ”Bucovina” – Câmpulung Moldovenesc, Liceul Tehnologic Silvic ”Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov, Colegiul Silvic ”Casa Verde” Timișoara, Colegiul Silvic ”Theodor Petraru” Brănești.

Echipa Colegiului Silvic Gurghiu a fost formată din elevii: Adrian Marton, Constantin Bocârnea, Turi Nandor, Marius-Adrian Gliga și Adrian Teșculă (rezervă), a fost coordonată de directorul școlii – ing. Marcel Mîndru, dr. ing. Cristian Albu și ing. Călin Pop.

Locul 2 după prima zi de concurs

În prima zi de concurs s-a desfășurat proba de ”traseu forestier”. Această probă s-a desfășurat în Pădurea Pustincu din apropierea comunei Brănești, din jud. Ilfov, pe un traseu cu lungimea de 3 km și a cuprins 13 subprobe, în care au fost testate cunoștințele teoretice și practice de specialitate silvică ale concurenților. Elevii Colegiului Silvic Gurghiu au dovedit că sunt foarte bine pregătiți atât teoretic cât și practic, ocupând locul 2 în clasament după echipa școlii gazdă. În următoarele 2 zile au avut loc probele de mânuire a motoferăstrăului (schimbarea lanțului contratimp, tăierea combinată, tăierea de precizie, cepuirea și doborârea unui arbore).

Toate aceste probe au fost arbitrate de către o comisie de arbitri internaționali de la firma Husqvarna.
Elevii Colegiului Silvic Gurghiu au dovedit la aceste probe că sunt bine pregătiți și au reușit să ocupe în final locul 3 pe echipe, în clasamentul general.

Clasament:

Locul I – Colegiul Silvic ”Bucovina” – Câmpulung Moldovenesc – 10659 p

Locul II – Colegiul Silvic ”Transilvania” Năsăud – 10503 p

Locul III – Colegiul Silvic Gurghiu  – 10452 p

Locul IV – Colegiul Silvic ”Theodor Petraru” Brănești – 9571 p

Locul V – Liceul Tehnologic Silvic ”Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov – 9086 p

Locul VI – Colegiul Silvic ”Casa Verde” Timișoara – 7487 p

Elevii câștigători au primit premii în bani din partea R.N.P. ROMSILVA, motoferăstraie și moto-utilaje oferite de firmele HUSQVARNA și STIHL.

„Pentru elevii care au format echipa Colegiului Silvic Gurghiu la concursul din acest an, a fost prima experiență de acest gen, echipa fiind formată din elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a. Această echipă se va pregăti în continuare pentru concursul național de competențe în Silvicultură care va fi organizat în luna Aprilie 2019 la Colegiul Silvic Gurghiu. În anul 2020, Colegiul Silvic Gurghiu, va organiza Concursul European de Silvicultură la care vor participa 20 de țări din Europa. Am trăit alături de elevi la intensitate maximă fiecare moment al concursului. Ne-am bucurat alături de ei pentru reușite lor și i-am susținut în momentele grele. Felicit elevi care au reprezentat cu cinste încă odată școala noastră la acest concurs și mulțumesc cadrelor didactice care au participat la pregătirea lor”, a precizat ing. Marcel Mîndru, directorul Colegiului Silvic Gurghiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE