FOTOGALERIE: Patru Șefi de promoție la Colegiul Național „Unirea“! Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2819 Vizualizări

FOTOGALERIE: Patru Șefi de promoție la Colegiul Național „Unirea“!

Colegiul Național „Unirea“ a încheiat marți, 24 mai, un frumos capitol la Sala Polivalentă. Elevii claselor a 12-a au absolvit cei patru ani de liceu și au celebrat momentul în cadrul unei festivități încărcate emoțional, la care au fost prezenți numeroși participanți de toate vârstele.

Prezidiul a fost alcătuit din Prof. dr. Aurora Stănescu (director al Colegiului Național „Unirea“), Consuela Pop (director adjunct al Colegiului Național „Unirea“), Laura Sabău (Consilier educativ), Prof. Ioan Macarie (Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Mureș), Dr. Dorin Florea (Primarul Municipiului Târgu-Mureş), Prof. Dr. Mioara Kozak (Inspector de specialitate Limba și Literatura Română în cadrul Inspectoratului Județean Mureș), Prof. Sabin Pășcan (Inspector școlar pentru Management instituțional), Prof. Mihaela Cojocnean (Inspector școlar pentru Matematică) și Delia Feder (Președinte al Consiliului reprezentativ al părinților din Colegiul Național „Unirea“).

Educația, soluția la provocările vieții

Aurora Stănescu a apreciat efortul depus de elevii absolvenți pe toată durata celor patru ani de studiu: „Vă felicităm, dragi elevi ai claselor a 12-a, pentru parcursul deosebit pe care l-ați avut în acești ani, pentru tinerețea voastră pusă în slujba învățării și a elanurilor creatoare, pentru capacitatea de a transforma prezentul în viitor.

Consuela Pop a oferit și câteva sfaturi pragmatice pentru proaspeții absolvenți: „Aici, la Colegiul Național „Unirea“, ați câștigat abilitatea de a persevera în ciuda obstacolelor ivite, precum și încrederea în voi înșivă. Ați învățat să construți, ați învățat frumusețea de a visa, ați căutat răspunsuri și v-ați pregătit aripile pentru zborul maturității. Vă urez să țintiți spre împlinire, să căutați frumusețea lucrurilor, să lăsați imprevizibilul în viața voastră, pentru că fiecare zi aduce cu sine o binecuvântare, o speranță ce trebuie descoperită și pentru că viața înseamnă risc, înseamnă să cazi și să te ridici. De aceea vă doresc să fiți puternici în această lume dezlănțuită și să prețuiți timpul dat.“

Laura Sabău a subliniat o caracteristică a spiritului unirist: „Vă doresc ca în viitor să înfruntați lumea cu curaj și să demonstrați oriunde mergeți că sunteți cei mai buni. O veți face, suntem siguri, pentru că noi pentru asta v-am pregătit.“

Ioan Macarie a făcut o declarație îndrăzneață, dar pe care o consideră adevărată: „Niciodată locul doi să nu fie pentru voi. Locul doi este pentru pierzători. Mă bucur că de când există Colegiul Național „Unirea“, la ei există numai locul I și pentru asta vă felicit. Vă doresc să aveți timp pentru a vă bucura, pentru a trăi din plin clipa, timp pentru a fi fericiți.“

Dorin Florea a considerat că generația actuală poartă o responsabilitate mare, pe care trebuie să o ia în serios: „Sunteți generația 100. O sută de ani care cred că vom fi pregătiți să-i marcăm prin ceea ce se cheamă un gest istoric uriaș. Și sper ca generațiile dumneavoastră să oferiți lecția de demnitate de care țara noastră are atâta nevoie, și mai mult, ca imaginea pe care o proiectați dumneavoastră să contrazică imaginea dezastruoasă pe care o are România astăzi, generată de oameni mici și de oameni care n-o să înțeleagă niciodată ce înseamnă o Europă unită și respectul față de valori.“

De asemenea, edilul a precizat că „vă anunț că de acuma încolo, începând de anul viitor, voi propune Consiliului Local ca primii copii din fiecare clasă să fie însoțiți de o sumă substanțială“.

Mioara Kozak a precizat că viața de adult are atât suișuri, cât și coborâșuri: „Nu uitați că viața e un șir de înfrângeri și reușite, o continuă luptă din care trebuie să ieșiți învingători. Fie ca drumul vostru să însemne pentru fiecare dintre voi ceea ce vă așteptați să fie.“

Centenarul Marii Uniri a fost marcat printr-un moment simbolic în cadrul căruia a fost invitat elevul Sebastian Șerban să interpreteze o melodie de muzică populară. Același elev a recitat mai târziu poemul „Lecția de zbor“ de Nichita Stănescu.

Ceremonia de predare a cheii

În continuare, elevii din clasele a 12-a au predat cheia colegilor din calsa a 11-a, dăruindu-le totodată din spiritul unirist, din speranțele și tenacitatea lor.

Andreea Câmpean din clasa a XI-a F, a mulțumit colegilor mai mari: „Așadar, vă doresc un viitor strălucit și vreau doar să vă felicit în numele claselor a 11-a și vă invit să încercați a rezolva fiecare problemă prin creație, prin efort și, mai ales, prin energie.“

Raul Mărginean din clasa a XII-a E și Artur Moldovan (XII B), reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor pe durata celor patru ani, au transmis prin mesajele lor o parte din căldura care i-a însuflețit pe parcursul liceului, iar Ilinca Ilovan, președinta Consiliului Elevilor, și-a exprimat la rândul ei câteva gânduri despre viitor.

Momentele artistice au fost completate de o melodie interpretată de Vanesa Baciu, pe ale cărei ritmuri au dansat cu grație și expresivitate bobocii clasei a IX-a, Daria Târnăvean și Răzvan Târnăvean.

Cei patru Șefi de promoție

Elevilor care s-au situat în fruntea generației lor prin medii de excepție le-au fost decernate Premiile Gaudamus Unirea pentru performanță școlară și excelență în educație în întreaga activitate academică.

La profilul real, Șefă de promoție a fost Cezara Moldovan (Clasa a XII-a C, profilul Științele Naturii intensiv engleză) cu media generală 9,80 pentru cei patru ani de studiu. „Celor care sunteți la început de drum vă urez mult succes, putere, bucurați-vă și acordați-vă șansa să visați alături de colegii și de dascălii voștri“ a fost mesajul elevei.

La profilul real, secția maghiară, șef de promoție a fost Ruszicki Gustav (clasa a XII-a B, profilul Științele naturii) cu media generală 9,73 pentru cei patru ani de studiu.

La profilul uman, șefă de promoție a fost Larisa Dragotă (clasa a XII-a E, profil Filologie bilingv-engleză), cu media generală 9,93 pentru cei patru ani de studiu. Eleva le-a urat colegilor din anii mai mici să se bucure de fiecare moment de „unirism“: „Pentru voi, colegii pe care îi lăsăm în urmă, am un singur sfat: bucurați-vă de liceu în așa fel încât după terminarea lui să aveți un singur regret: că s-a terminat.“

Nu în ultimul rând, la profilul uman, secția maghiară, șef de promoție a fost Bartók Karola (clasa a XII-a G, profil Științe sociale intensiv engleză), cu media generală 9,60 pentru cei patru ani de studiu.

Festivitatea a fost marcată și de un moment deosebit, în care zecile de baloane cu heliu, ținute de către elevii din anii terminali, au fost lăsate să se ridice spre tavan, exprimând în mod simbolic ascensiunea pe care cei patru ani de liceu le-o va asigura în momentul în care își vor lua zborul de pe băncile Colegiului Național „Unirea“.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE