Home / Slider / S-a lansat platforma de înscrieri pentru Programul „DiscoverEU” – abonamente gratuite de tren în Europa pentru tinerii de 18 ani
Siegfried Mureșan (Sursă foto: Facebook)

S-a lansat platforma de înscrieri pentru Programul „DiscoverEU” – abonamente gratuite de tren în Europa pentru tinerii de 18 ani

Distribuie

Programul „DiscoverEU” prin care tinerii europeni în vârstă de 18 ani pot beneficia de un abonament gratuit de tren de până la 30 de zile valabil în cele 28 de state membre, finanțat de Uniunea Europeană (UE).

Eurodeputatul Siegfried Mureșan care, în calitate de negociator-șef al Bugetului UE pentru 2018, a alocat în premieră o finanțare de 12 milioane de euro pentru acest program, explică ce trebuie să facă tinerii care vor să călătorească gratuit în Europa.

„Tinerii care vor să se înscrie pentru a beneficia de un abonament gratuit de tren de până la 30 de zile cu care să viziteze Europa pot deja accesa platforma online de înscrieri la adresa europa.eu/youth/discoverEU_ro. Înscrierile se vor face în perioada 12 – 26 iunie 2018, dar sfătuiesc tinerii doritori să intre de astăzi pe platformă, să se familiarizeze cu criteriile de selecție și să lucreze la dosarul de înscriere”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, citat într-un comunicat.

Cine poate beneficia și care sunt criterii, potrivit lui Siegfried Mureșan:
Fiecare posibil beneficiar trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018 și să aibă naționalitatea unuia dintre cele 28 de state membre ale UE. Sunt eligibili tinerii cu cetățenie UE născuți între 2 iulie 1999 și 1 iulie 2000 inclusiv.
Trebuie prezentat un itinerariu de călătorie care poate să dureze de la o zi la 30 de zile.
Călătoria trebuie să aibă loc în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018 și să cuprindă minimum o destinație din altă țară decât țara în care începeți călătoria și maximum 4 țări în plus față de țara din care porniți.
Tinerii se pot înscrie individual sau într-un grup de maximum 5 persoane.

„În final, va trebui să răspundeți la un chestionar cu 5 întrebări despre Anul european al patrimoniului cultural 2018 și inițiativele UE dedicate tinerilor. Călătoria se va face în mare parte cu trenul, dar, în cazuri excepționale, pentru destinații în care nu puteți ajunge cu trenul, se pot folosi și alte mijloace de transport”, a mai spus eurodeputatul Siegfried Mureșan.

„În total, se vor alege 15.000 de câștigători din toate statele membre, iar locurile sunt distribuite proporțional cu populația țării. Așadar, pentru România se vor aloca circa 750 de abonamente în această primă sesiune, deci aveți toate șansele să fiți selectați. Comisia Europeană va fi responsabilă cu selectarea câștigătorilor care vor fi anunțați la începutul lunii iulie”, a adăugat Mureșan.

Sursa: www.hotnews.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.