Începe British Documentary la Târgu Mureș (26 mai – 17 iunie), ediția a șaptea! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

Începe British Documentary la Târgu Mureș (26 mai – 17 iunie), ediția a șaptea!

În perioada 26 mai – 17 iunie 2018, British Council în parteneriat cu Asociația K’ARTE organizează cea de-a șaptea ediție locală a proiectului „British Documentary” la Târgu-Mureș, la Cinematograful Arta. Opt documentare recente vor fi prezentate publicului în fiecare seară de sâmbătă și duminică, începând cu ora 20.00, se anunță într-un comunicat de presă emis de Asociația Asociația K’ARTE.

Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Așa cum și-a obișnuit publicul, „British Documentary” prezintă o paletă de teme foarte diverse, pornind de la știință, ecologie, artă şi ajungând la probleme de factură etică și socială, filmele fiind selectate din cadrul celor nominalizate sau premiate la prestigiosul festival de film documentar din Marea Britanie Grierson „British Documentary Awards”, care promovează și premiază cei mai buni realizatori de documentare din Regatul Unit și din alte țări.

Seria de proiecții debutează pe un subiect extrem de actual – conflictul israeliano-palestinian – cu adevărate lecții de supraviețuire oferite de „Copiii războiului din Gaza”. „Atacând diavolul”, continuă, în primul weekend, cu povestea lui Sir Harold Evans, descris de mulți dintre colegii săi ca cel mai mare ziarist al secolului al XX-lea, relatând câteva dintre investigațiile care i-au câștigat acest renume și forța pe care jurnalismul de investigație îl poate exercita.

„Versus: Viaţa şi filmele lui Ken Loach” îl aduce în prim-plan pe unul dintre cei mai importanți creatori de film din Marea Britanie și detaliază munca sa de peste 50 de ani atât pe ecran, cât și în afara acestuia, iar „În mintea lui Einstein: Enigma spaţiului şi a timpului”, marchează cea de-a 100-a aniversare a celei mai cunoscute lucrări a lui Einstein – Teoria Relativității Generale. Urmează alte două filme impresionante al căror subiect central este viaţa intimă a femeilor: „Deasupra lavoarului”, povestea unui mic salon de coafură din Haifa, Israel, unde femeile din comunităţile arăbeşti și evreiești îşi împărtășesc diferențele și îşi povestesc opiniile despre politică, istorie și iubire, și „În spatele uşilor închise”, un film emoționant despre victimele violenței domestice.

Seria de documentare se va termina cu povestea lui Kisilu („Mulţumesc pentru ploaie”), un fermier kenyan, pe care îl vedem transformându-se dintr-un simplu tată într-un lider comunitar și, în final, într-un activist pe scena mondială în probleme de ţin de schimbările climatice, şi cu „Attenborough şi Dinozaurul gigantic”, o anchetă medico-legală despre ceea ce pare a fi cel mai mare animal terestru cunoscut vreodată.

A șaptea ediție a British Documentary la Târgu-Mureș se desfășoară în parteneriat cu Asociația K’ARTE și primăria Municipiului Târgu-Mureș.

Mai – Iunie 2018
Cinema ARTA (Sala Flora)

PROGRAM:

26 mai – ora 20.00: „Copiii războiului din Gaza”

27 mai – ora 20.00: „Atacând diavolul”

02 iunie – ora 20.00: „Versus: Viaţa şi filmele lui Ken Loach”

03 iunie – ora 20.00: „În mintea lui Einstein: Enigma spaţiului şi timpului”

09 iunie – ora 20.00: „Deasupra lavoarului”

10 iunie – ora 20.00: „În spatele uşilor închise”

16 iunie – ora 20.00: „Mulţumesc pentru ploaie”

17 iunie – ora 20.00: „Attenborough şi Dinozaurul gigantic”

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile!

Mai multe detalii pe site-ul British Council România www.britishcouncil.ro și pe www.k-arte.ro

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE