Home / Slider / Decizie în cazul orfanilor tragediei din Ungaria. Anunţul făcut de conducerea DGASPC Mureş

Decizie în cazul orfanilor tragediei din Ungaria. Anunţul făcut de conducerea DGASPC Mureş

Distribuie

Ca urmare a accidentului rutier petrecut la data de 22 mai pe teritoriul Ungariei în care au fost înregistrate nouă victime, persoane adulte, cetăţeni români cu domiciliul în judeţul Mureş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş s-a sesizat din oficiu, în data de 23 mai, a anunţat conducerea instituţiei.

Evaluări la domiciliile victimelor

Astfel, psihologi şi asistenţi sociali ai Echipei Mobile a Serviciului de intervenţie în regim de urgenţă, abuz, neglijare, trafic, migrare, telefonul copilului din cadrul DGASPC Mureş împreună cu reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş s-au deplasat, la data de 24 mai, la domiciliile victimelor pentru evaluarea iniţială a situaţiei copiilor acestora şi identificarea nevoilor familiilor.

“În urma deplasării pe teren şi efectuării evaluărilor iniţiale, s-a constatat faptul că un număr de 16 minori şi tineri – 13 minori şi 3 tineri – au fost afectaţi în mod direct de producerea acestui eveniment tragic, astfel: doi minori cu ambii părinţi decedaţi se află în prezent în grija rudelor, urmând să fie instituită măsura de protecţie specială – plasament, şase minori cu ambii părinţi decedaţi se află în prezent în grija rudelor, urmând să fie instituită măsura de protecţie specială – plasament, doi minori cu un părinte decedat, ai căror membrii de familie refuză orice intervenţie sau sprijin din partea autorităţilor, trei minori cu un părinte decedat, se află în grija rudelor şi nu este necesară instituirea unei măsuri de protecţie. În acest caz se va acorda sprijin din partea instituţiei noastre şi a unei organizaţii nonguvernamentale. O persoană decedată are doi copii dar aceştia au împlinit vârsta majoratului, o persoană adultă decedată în accident nu avea copii, iar o persoană decedată are un copil care are împlinită vârsta majoratului”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Miklea Hajnal Katalin – director general al DGASPC Mureş şi Elida Maria Deak – director general adjunct al DGASPC Mureş.

“Niciun minor nu se află în situaţie de risc”

Totodată, reprezentantele DGASPC Mureş au mai arătat că având în vedere interesul superior al copilului şi faptul că “niciun minor nu se află în situaţie de risc”, nu a fost necesară preluarea copiilor în sistemul de protecţie, copiii rămânând în grija membrilor din familia extinsă.

“Facem precizarea conform căreia odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului UE 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului Europei privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, nu putem publica datele de identitate ale persoanelor decedate în accident şi nici ale copiilor şi rudelor acestora, fără consimţământul expres exprimat”, au menţionat reprezentantele DGASPC Mureş.

Alex TOTH

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.