Pas înainte pentru proiectul “Centru de excelenţă în pregătirea personalului operativ la dezastre” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 262 Vizualizări

Pas înainte pentru proiectul “Centru de excelenţă în pregătirea personalului operativ la dezastre”

Aleşii judeţeni au modificat joi, 24 mai, într-o şedinţă ordinară de lucru, articolul 1 al Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş nr. 190/2016 privind transmiterea unui imobil din domeniul public al Judeţului Mureş şi din administrarea Consiliului Judeţean Mureş în domeniul public al statului, cu modificările și completările ulterioare.

Oportunitate pentru accesare de fonduri europene

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, prin Hotărârea Guvernului României nr. 1184/6 septembrie 2006 privind transmiterea unor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării în domeniul public al Judeţului Mureş şi în administrarea Consiliului Judeţean Mureş, imobilul situat în Gorneşti – teren şi construcţii, identificate în C.F. nr. 2244/ N/ Gorneşti, C.F. nr. 51604/ Gorneşti şi C.F. nr. 51603/ Gorneşti, a fost transmis în domeniul public al Judeţului Mureş.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş este propus în Programul de accesare a fondurilor europene pentru perioada de finanţare 2014-2020 cu proiectul „Centru de excelenţă în pregătirea personalului operativ la dezastre”. În vederea accesării fondurilor europene şi pentru implementarea proiectului amintit, a fost identificat imobilul situat în Gorneşti, aflat în domeniul public al Judeţului Mureş”, a precizat Péter Ferenc.

Valoarea terenului: 8,6 milioane lei

Transmiterea imobilului în cauză nu a fost realizată până în prezent, deoarece Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 190 din 21 decembrie 2016 este în analiză la Ministerul Afacerilor Interne, care printr-o adresă din data de 23 sprilie 2018 a făcut propuneri și observații Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş.

“Prin adresa 3718511/14 mai 2018, înregistrată la Consiliul Județean Mureș sub numărul 10272/2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş ne solicită să întreprindem demersurile care se impun pentru îndeplinirea observațiilor formulate de către Direcția Generală Juridică din cadrul MAI în sensul introducerii în cadrul articolului 1, alineatul 1 al Hotărârii a sintagmei “precum și declararea acesteia din bun de interes public local în bun de interes public național”, precum și reluarea proceduri de reevaluare a bunurilor care urmează să fie transmise, deoarece de la ultima reevaluare a trecut termenul de şase luni așa cum este solicitat de Ministerul Justiției. În considerarea celor de mai sus și ținând cont de prevederilor Ordonanţei Guvernului României 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, s-a efectuat reevaluarea bunurilor din domeniul public care aparțin imobilului situat în localitatea Gornești – anexe și teren aferent, în data de 16 mai 2018, conform indicelui prețului de consum aferent perioadei octombrie 2017 – martie 2018. În urmare reevaluării, valoarea imobilului situat în localitatea Gorneşti – teren şi construcţii este de 8.648.735,13 lei, valoare care se regăsește în anexele la referatul de reevaluare numărul 10365 /16 mai 2018”, a subliniat Péter Ferenc.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE