10 obiceiuri comune oamenilor de succes Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 853 Vizualizări

10 obiceiuri comune oamenilor de succes

De multe ori privim cu invidie oamenii de afaceri sau orice alt domeniu preferat care au reușit să ajungă în top, menținându-se acolo. Cu toate că unii sunt inclinați să atribuie acest succes norocului, în urma zecilor de interviuri cu oameni de succes, s-au găsit zece obiceiuri comune acestor giganți care ar putea să fie cheia care deschide drumul pentru oricine altcineva dornic să reușească.

Își reanalizează zilnic scopurile

Mulți oameni au unumit scop în minte, o țintă la care vor să ajungă. Însă pentru unii, acesta este îngropat undeva și își amintesc de el doar câteodată, când viața pare a fi mai grea sau plicitisitoare. Oamenii de succes se gândesc la ele în fiecare zi, în fiecare dimineață, pentru ca toate acțiunile din ziua respectivă să îi ducă mai aproape de ceea ce își doresc. Pe de altă parte, ne schimbăm, și odată cu noi se schimbă și ținta noastră. Este folositor să te gândești la ea din când în când, s-ar putea să fie nevoie de niște ajustări.

Fac din somn o prioritate

În secolul XXI, când sunt atâtea de făcut, iar timpul pare tot mai scurt, mulți aleg să amâne somnul. Însă somnul e cel care te odihnește și îți dă forțe proaspete pentru ca fiecare zi să fie productivă. Pentru unii un somn odihnitor înseamnă 7 ore, pentru alții 8, pentru alții chiar 9. Este important să îți găsești numărul ideal de ore și să de ții de el indiferent la ce oră îți dorești să te trezești sau să te culci. Efectele se vor vedea și pe termen lung, nu doar a doua zi, motivele fiind nenumărate. Bineînțeles este cunoscut obiceiul oamenilor de succes de a face din dimineață o prioritate, ceea ce face din culcatul devreme o necesitate.

Programează orele de sport

Oamenii de succes de obicei fac o activitate fizică de care se țin (sau chiar mai multe pe care le alternează). Pe lângă efectele benefice de tonifiere a corpului, pierdere în greutate, sportul ajută la oxigenarea creierului și crește cantitatea de endorfine, ceea ce te ajută să faci față cu brio greutăților apărute pe parcursul zilei prin optimism și creativitate. Este de preferat ca acestea să fie programate de dimineață, când organismul este proaspăt trezit și plin de energie, dar nu și obligatoriu.

Citesc în mod regulat

Cu siguranță de-a lungul vieții toți ajungem să facem greșeli și nu e nimic neînregulă cu asta. Însă oamenii de succes știu că nu trebuie să le facă chiar pe toate. Aici intervin cărțile: din ele putem învăța foarte multe fără a fi nevoie să repetăm greșelile personajelor sau a autorului, ci să învățăm din ele. Warren Buffett a povestit că la începutul carierei sale ca investitor citea chiar și 1.000 de pagini de literatură economică pe zi.

Își programează timpul petrecut pe e-mail

Oamenii de succes au o mentalitate proactivă, nu reactivă. Ei nu intră pe e-mail să citească toate e-mailurile inutile sau cele în care alte persoane vor ceva de la ei. Intră cu unicul scop de a obține informație. Aceeași tehnică se aplică la rețele de socializare sau messenger. Toate acestea se folosesc strict cu un scop care să te împingă în față, nu să te moleșească sau să îți piardă din timp.

Se asigură că fac tot ceea la ce au răspuns afirmativ

Foarte multe persoane spun „da” încontinuu la diferite rugăminți sau invitații, după care realizează că nu au timp sau chef să o mai facă sau au spus „da” doar de complezență. Oamenii de succes nu fac parte din această tagmă. Dacă au confirmat ceva, vor face tot posibilul să se țină de cuvânt, iar oamenii care se țin de cuvânt vor fi întotdeauna respectați și cătuați. Ceea ce ne duce la punctul următor.

Știu când să spună „nu”

La fel cum oamenii de succes știu că trebuie să realizeze tot ce au promis că vor face, sunt la fel de conștienți că nu trebuie să facă totul. Aici intervine cuvântul „nu”. Dacă ai în permanență scopurile tale în minte, îți va fi mult mai ușor să analizezi repede dacă ceea ce ți se propune te va ajuta sau nu, înlesnindu-ți puterea de a oferi un răspuns politicos, dar negativ.

Sunt disciplinați când e momentul să se concentreze

Atunci când este momentul să intre în acțiune, să realizeze o activitate pe care și-au propus-o, oamenii de succes nu o fac cu telefonul cu notificările pornite lângă ei, un film pe fundal sau în timp ce stau la povești cu alții. Disciplina este extrem de importantă în aceste situații, deoarece tehnologia sau un mediu gălăgios pot dubla timpul acordat unui task și duce la un lucru făcut de mântuială. Joacă-te când e timpul să te joci, lucrează când trebuie să lucrezi.

Sunt selectivi cu persoanele care îi înconjoară

Antreprenorul Jim Rohn a spus într-un citat celebru „Ești media aritmetică a celor cinci persoane cu care îți petreci cel mai mult timp.” Aceste persoane pot fi chiar și filmulețele la care te uiți pe YouTube dacă asta te pasionează, soțul/soția. Fă-ți o listă de 5 persoane cu care îți petreci cel mai mult timpul, analizează-le calitățile și defectele și vezi cum te influențează. Asta nu înseamnă că trebuie să te debarasezi de prietenii care nu sunt la nivelul la care vrei tu să ajungi, ci să încerci să încadrezi în viața ta cât mai mulți oameni pe care îi admiri și de la care ai ce învăța și să devii conștient de efectul celor din jur asupra ta să îl poți controla mai bine.

Fac din timpul personal o prioritate

Oricât de mult ai avea de lucru, este foarte important pentru sănătatea ta mintală să îți acorzi o jumătate de oră, o oră pe zi în care faci exact ce te face fericit: fie un film, o plimbare prin parc, răsfoitul unei reviste, orice e făcut de tine pentru că vrei tu și nu altcineva.

Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE