Home / Business / Bilanţul incendiului de la Căpuşu de Câmpie

Bilanţul incendiului de la Căpuşu de Câmpie

Distribuie

Opt autospeciale şi autocisterne ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea”al judeţului Mureş şi ale serviciilor voluntare din Iernut, Band, Luduş, Iclănzel şi Şăulia au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit, vineri, 25 mai, la o fermă de porci din localitatea Căpuşu de Câmpie, informează www.agerpres.ro. În aceeaşi zi, la ora 20.30, subprefectul judeţului Mureş Nagy Zsigmond a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru stabilirea măsurilor care trebuie luate pentru înlăturarea urmărilor incendiului.

Intervenţie complexă

Potrivit sursei citate, pentru preîntâmpinarea apariţiei unor probleme de natură sanitară, forţe ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale au fost mobilizate, sâmbătă, 26 mai, să intervină la evacuarea cadavrelor celor peste 1.700 de porcine care au murit în urma incendiului.

„Se intervine în sprijinul agentului comercial în operaţiunile de evacuare a resturilor animale pentru a preîntâmpina apariţia unor probleme de natură sanitară. Se intervine cu doi ofiţeri şi 14 subofiţeri de la ISU Mureş, 11 subofiţeri de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Târgu-Mureş, 10 subofiţeri ai Ministerului Apărării Naţionale, voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Iclănzel şi angajaţi ai agentului comercial”, a declarat maiorul Cristian Virag, purtătorul de cuvânt al ISU „Horea” al judeţului Mureş.

Peste 100.000 de tone de carne arsă

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, Sandor Kincses, a declarat, pentru Agerpres, că ferma de porci din Căpuşu de Câmpie în care au ars 700 de scroafe gestante şi 1.000 de purcei a fost construită recent, cu fonduri europene, fiind una dintre cele mai moderne unităţi de creştere a animalelor din judeţ.
„Din păcate, au ars 700 de scroafe de reproducţie şi 1.000 de purcei. Ferma are contract cu o unitate specializată, iar cadavrele vor fi ecarisate. Proprietarul fermei are asigurare, dar încă evaluatorii nu se pot apropia de zonă, fiindcă e foarte cald, va mai dura până se răceşte. Aici e vorba de peste 100.000 de tone de carne arsă. Din păcate paguba e mare – este vorba de scroafe şi de purcei, ceea ce înseamnă că ferma va pierde un ciclu de îngrăşare. Nu ştim ce s-a întâmplat, este o fermă modernă, nouă, construită pe fonduri europene, este una dintre cele mai moderne din judeţ, iar proiectele noi au şi elemente de siguranţă la incendii”, a afirmat Sandor Kincses, citat de www.agerpres.ro.
Totodată, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş a mai precizat că ferma aparţine societăţii Europiglets Band SRL şi deţine în jur de 12.000 de porci, iar incendiul a distrus una dintre hale, de 3.000 de metri pătraţi.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.