„Zilele Municipiului Reghin” întinse pe durata unei săptămâni Administratie
  • alin.zaharie
  • 1 comentarii
  • 7223 Vizualizări

„Zilele Municipiului Reghin” întinse pe durata unei săptămâni

Consilierii reghineni au aprobat în cadrul ședinei ordinare de vineri, 26 mai, alocarea sumei de 600.000 lei în vederea desfășurarea  evenimentului „Zilele Municipiului Reghin”, eveniment ajuns în acest an la ediția a XVII-a care va avea loc în perioada 9-15 iulie.

Noutatea ediției din acest an este dată de faptul că evenimentele incluse în cadrul Zilelelor Municipiului Reghin se vor întinde pe durata unei săptămâni, nu doar trei zile cum erau obișnuiți reghinenii până acum. Aceștia se vor putea bucura timp de o săptămână de expoziții artizanale, proiecții de film cu temă istorică, manifestări sportive (semi-maraton, cros, curse de biciclete), activități de socializare în aer liber, paradă de costume populare, ceremonii de recunoaștere a meritelor inventatorilor din Reghin, un meci de fotbal între reprezentanții delegațiilor orașelor înfrățite cu Reghinul, programe dedicate delegațiilor orașelor înfrățite, premierea olimpicilor, concerte în piața centrală,  cu o zi dedicată exclusiv talentelor reghinene și nu în ultimul rând evenimente pentru copii.

„Există în spațiul public tot felul de păreri legate de acest eveniment, respectiv „Zilele Municipiului Reghin”, fapt pentru care doresc să fac  precizarea că centrul municipiului Reghin va fi închis de joi până duminică,  restul de zile din săptămână vor fi dedicate unor evenimente mai mici în alte locații din oraș. Încă un lucru de precizat, care cred că este important de știut, s-a decis ca zilele orașului să dureze o săptămână din prisma faptului că suntem în anul Centenarului  și suntem obligați să evidențiem acest lucru cu ocazia Zilelor reghinene, nu doar cu alte ocazii”, a precizat Ovidiu Marian, consilier PSD.

Taxe pentru comecianți

Consilierii au mai aprobat  caietul de sarcini pentru organizarea licitației publice cu strigare în vederea închirierii domeniului public pentru Parcul de Distracții organizat cu ocazia evenimentului dedicat Zilelor Municipiului Reghin, precum și taxele de ocupare a domeniului public la evenimentul „Zilele Municipiului Reghin”. Potrivit proiectului, pentru activitățile de alimentație publică taxa este de 25 de lei/mp/zi, 20 de lei/mp/zi pentru comercializarea de produse alimentare și 15 de lei/mp/zi pentru comercializarea de produse nealimentare. Pe lângă taxele prevăzute se adaugă taxa pentru utilități în cuantum de 150 de lei/zi/lot pentru activități de alimentație publică, 100 de lei/zi/lot pentru comercializarea de produse alimentare și 50 de lei/zi/lot pentru comercializarea de produse nealimentare. În cadrul „Zilelor reghinene” sunt scutiți de la taxe meșterii populari, artizanii și artiștii plastici care comercializează produse proprii precum și standurile orașelor înfrățite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Buna,am o singura intrebare,oare ce ar fi daca ar investi si in spital macar aceasi suma in fiecare an si intrun spital nou ,de atata timp poate se construia un etaj,sa nu vorbim de proiecte daca sar accesa,sau drumul ocolitor poate nu ar trebui sa mai pierdem inca vieti ,sau ar putea doamna primar,cu tot consiliu sa se interneze in spital la reghin sa vada cum e.pacat de bani

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE