Home / Timp liber / Atenție pescari: o regiune importantă permite acum pescuitul sportiv și cel comercial

Atenție pescari: o regiune importantă permite acum pescuitul sportiv și cel comercial

Distribuie

După două luni de prohibiție, pescuitul sportiv din Delta Dunării s-a reluat în această săptămână, însă pescuitul la știucă este permis doar cu eliberarea capturilor, scrie Agerpres.

Guvernatorul Deltei Dunării, Mălin Mușatescu, le-a recomandat pescarilor să verifice care sunt locurile în care pescuitul este permis, având în vedere că în zonele protejate pescuitul este strict interzis:

,,Delta Dunării nu există pentru ca ei (pescarii sportivi – n.r.) să vina și să se distreze, apoi să plece cu saci plini cu pește acasă. Delta Dunării, așa cum este astăzi, e un loc perfect pentru ca orice pescar să se simtă bine, să-și exercite pasiunea, să vina pentru trofee dacă vrea și le găsește, să-și facă niște poze și în cazul știucilor, să elibereze capturile. În ceea ce privește restul speciilor, pot fi reținute legal cinci kilograme pe zi. Atenție, nu pește sărat sau filetat pentru că acesta reprezintă pește procesat și trebuie să existe o dovadă a provenienței”.

Pescarii comerciali pot captura maximum 4,7 tone de pește

Activitatea de pescuit pe Delta Dunării a început și pentru pescarii comerciali, care vor avea în acest an dreptul să captureze o cantitate totală de 4.738,5 tone de pește. Cantitatea este mai mare față de anul trecut, când s-a permis captura a 4.038 tone de pește.

„Pentru pescarii comerciali am o singură recomandare: să respecte legea! Dacă o respectă, suntem bine, mai pescuim și anul viitor”, a menționat guvernatorul Rezervației.

Peștii din specia știucă pot fi pescuiți, dar nu și păstrați

Pescarii sportivi care doresc să prindă știucă o pot face, cu condiția să elibereze exemplarul la scurt timp după. Măsura vine în contextul în care efectivul de știucă din Delta Dunării este unul tot mai scăzut.

Sursa: Știri Agricole


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mii de pietre la ediția de toamnă a expoziției  MINERALIA

Distribuie Mureșenii sunt invitați la o incursiune în minunata lume plină de formă și culoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.