Turişti din Ungaria, salvaţi de salvamontişti Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 237 Vizualizări

Turişti din Ungaria, salvaţi de salvamontişti

Doi adulţi şi trei copii din Ungaria, rămaşi sâmbătă blocaţi pe o stâncă de pe Piatra Secuiului, la Rimetea, au fost recuperaţi de salvamontişti după o intervenţie care a durat şase ore, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Salvamont Alba, Lucian Forda.
Potrivit acestuia, cei cinci, membri ai aceleaşi familii, au părăsit zona marcată turistic, rămânând la un moment dat blocaţi pe o stâncă. Ei au solicitat telefonic ajutor, iar în salvarea lor a pornit un echipaj format din cinci salvamontişti.
Cei cinci au fost coborâţi în siguranţă în rapel de pe versantul stâncos, după o intervenţie care a durat şase ore. Adulţii au 33 şi 37 de ani, iar copiii vârste între 8 şi 12 ani.
Conform www.agerpres.ro, Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte şi dacă nu este respectat marcajul turistic. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat. Rimetea este o comună locuită preponderent de populaţie de etnie maghiară, iar anual mii de persoane din Ungaria vizitează zona.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE