Mitingul social-democraţilor, ironizat de Ludovic Orban (PNL): „Probabil, sunt uşor masochişti” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 359 Vizualizări

Mitingul social-democraţilor, ironizat de Ludovic Orban (PNL): „Probabil, sunt uşor masochişti”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat duminică, 10 iunie, cu ocazia unei conferinţe de presă organizată în Sala mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, că mitingul organizat de Partidul Social Democrat sâmbătă, în capitală, a fost „mult zgomot pentru nimic”, iar „ziua de 9 iunie va rămâne în memoria românilor ca ziua în care Simona Halep a câştigat la Roland Garros”, iar „restul evenimentelor sunt secundare.”

„Ei au protestat împotriva celor făcute de ei”

Prezent la Târgu-Mureş la lucrările Comitetului de  Coordonare Judeţeană al PNL Mureş, Ludovic Orban a comentat cu ironie evenimentul organizat sâmbătă de social-democraţi, despre care a afirmat că „sunt într-o lume paralelă”, respectiv că „sunt uşor masochişti.”

„Am văzut că am fost pomenit foarte des, lucru care m-a făcut, sincer, să fiu un pic nedumerit. Cred că au stat foarte mult la soare şi acest lucru le-a afectat limpezimea judecăţii celor care au avut discursuri. Mi s-au părut că sunt într-o lume paralelă. În primul rând, este apanajul regimurilor totalitare ca partidele aflate la putere să facă miting. În nicio democraţie din lumea asta nu-mi aduc aminte ca un partid de guvernământ să facă miting ca să protesteze împotriva abuzurilor. Abuzul nu poate fi făcut decât de un deţinător de putere. Asta înseamnă, abuz de funcţie, de putere. Ca atare, cele mai multe abuzuri la care sunt supuşi cetăţenii români sunt făcute de cei care au organizat mitingul de aseară. Ca atare, e un fel de… probabil, sunt uşor masochişti, ei au protestat împotriva celor făcute de ei, adică a fost un miting de autoflagelare, de autopedepsire pentru abuzurile pe care le comit în fiecare zi”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu eu, ci Dragnea tăia porci cu reprezentanţi de seamă ai Serviciilor”

Liderul liberalilor din România a demontat şi una din temele mitingului PSD, respectiv existenţa statului paralel, arătând că „directorul SRI care a semnat protocoalele este PSD-ist, iar directorul SRI care a desecretizat protocoalele provine din Partidul Naţional Liberal”.

„Întrebarea e, care e statul paralel, unde e Securitatea? Ca să nu mai spun că foarte mulţi PSD-işti de-a lungul timpului au întreţinut relaţii nepotrivite cu zona Serviciilor, unii dintre ei fiind suspectaţi pe bună dreptate că sunt în relaţii foarte apropiate cu Serviciile. Ponta, Dragnea, Geoană… îmi aduc aminte afirmaţia „Nici nu ştiţi ce mulţi suntem noi”, adică noi, ofiţerii de informaţii. În general, zona puterii PSD-ului a fost construită pe relaţii neprincipiale şi nepotrivite cu zona Serviciilor, cu zona Parchetelor. Să ne aducem aminte că Adrian Năstase a înfiinţat DNA-ul, sub numele de PNA. Să ne aducem aminte că în mare parte Legea Anticorupţie a fost dată în perioada Guvernării Năstase, care este reclamată de foarte mulţi dintre cei de la PSD. Nu eu, ci Dragnea tăia porci cu reprezentanţi de seamă ai Serviciilor. Nu eu, ci Dragnea, şi alţi lideri PSD obişnuiau să joace tenis cu reprezentanţi de seamă ai Serviciilor. Nu eu, ci Dragnea şi clanul PSD cunosc locaţiile celebrelor K1, K2 (vile de protocol ale SRI – n.a.), şi aşa mai departe”, a menţionat Ludovic Orban.

„Arată că şi-au pierdut uzul raţiunii”

Totodată, preşedintele PNL a mai spus că actualul procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost propusă pentru această funcţie de social-democratul (pe atunci) Victor Ponta.

„Premierul PSD a propus-o pentru funcţia de procuror şef pe doamna Codruţa Kovesi. Nu a propus-o niciun liberal. Pe vremea când era un ministru, propus de liberali, s-a făcut un concurs, o selecţie, în care nu a fost implicat palierul politic. Toate fantasmagoriile în contrast profund cu realitatea, au fost debitate de nişte indivizi disperaţi, cu ochii scoşi din orbite, care deţin puterea. Ei deţin puterea, nu pot să îi înţeleg. Arată că şi-au pierdut uzul raţiunii, că trăiesc într-o realitate paralelă, că au uitat care e misiunea lor de bază, să guverneze România şi să aducă prosperitate cetăţenilor, când colo ei se luptă cu un inamic invizibil, care de fapt este inexistent. De fapt, se luptă cu ei înşişi”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE