Home / Cultură / „Floriile unui geambaș”, printre spectacolele de închidere a stagiunii
Imagine din spectacol (Foto: Rab Zoltán)

„Floriile unui geambaș”, printre spectacolele de închidere a stagiunii

Distribuie

Printre spectacolele de închidere a stagiunii, drama „Floriile unui geambaș” / „Egy lócsiszár virágvasárnapja” de András Sütő poate fi vizionată sâmbătă, 16 iunie, și duminică, 17 iunie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Târgu-Mureș.

La spectacole se pot valorifica toate tipurile de abonamente libere, valabile pentru perioada 2017/2018, care își pierd valabilitatea la sfârșitul stagiunii. Totodată, în cazul rezervărilor pentru grupuri se pot achiziționa bilete cu 8 lei.

Teatrul Național Târgu-Mureș a inclus în repertoriu spectacolul „Floriile unui geambaș” / „Egy lócsiszár virágvasárnapja” de Sütő András, (în regia lui Sebestyén Aba) cu ocazia aniversării de 500 de ani de la reforma protestantă.

„Universalitatea pedepsei este, de asemenea, o caracteristică specială a montării lui Aba Sebestyén. Nu există nici o scutire pentru infractori, pe plan fizic sau metafizic, mai devreme sau mai târziu, fiecare va fi atins de mâinile unei forțe superioare, fără chip. Unde se regăsește adevărul în toate astea, este aproape inexplicabil. Este, de asemenea, meritul conceptului regizoral că majoritatea personajelor nu sunt doar figurinele unei parabole, oratori ai unei ideologii riguroase, ci oameni din carne și sânge”, scrie Fruzsina Dézsi într-o cronică a spectacolului. (http://szinhaz.net/2018/03/02/dezsi-fruzsina-legyen-konnyu-a-hatalom/)

În rolul lui Mihai Kolhaas îl revedem pe actorul Barna Bokor. Din distribuție mai fac parte: Ramóna Gecse, Botond Kovács, János-Szilárd Szabó, Boglárka-Katalin Simon, Miklós-Levente Ördög, Gábor Tollas, Attila Gáspárik, Szabolcs Csíki, Márk-Cristopher Demeter, Márkó-Ernesztó Lajter, Gellért Kádár L., András Korpos, Ernő Galló, Oszkár Meszesi, Kinga Benő, János Henn, Örs Takács, Lajos Makra, László Kilyén, Tamás Abai-Szabó, Anna Kocsis, Jess Tóth, Ervin Ruszuly, Kornél Ádám, Tamás Borsos, Loránd Czüvek, Zoltán Pál, Gedeon András, Dávid Scurtu, Örs Bálint, Róbert Fekete. Orchestra este compusă din: István Makkai, Miklós Badi, Örs Darabont, Antal Kelemen și Rozália Lokodi.

Regia este semnată de Aba Sebestyén, decorul e realizat de Anna Kupás, costumele sunt create de Evelyn Hotykai, coregrafia este realizată de Csaba Györfi, compozitor este Csaba Boros, dramaturgia îi aparține lui Franciska Keresztes, iar asistentă de regie este Bea Fülöp.

Spectacolul este recomandat spectatorilor de peste 14 ani și este supratitrat în limba română.
Biletele se pot procura de la caseria din incinta Teatrului Naţional Târgu-Mureş (marți-vineri, între orele 9.00-15.00 şi înainte de spectacol), la Agenţia de Bilete din Palatul Culturii (marți-vineri, între orele 12.00-17.30) și online pe www.biletmaster.ro.
(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.