Home / Business / Sprijin pentru angajatorii mureșeni. Formarea profesională

Sprijin pentru angajatorii mureșeni. Formarea profesională

Distribuie

Ca majoritatea angajatorilor din România, și antreprenorii mureșeni au mari dificultăți în identificarea forței de muncă, mai ales din categoria celei calificate. Pentru mulți dintre ei există totuși o soluție la îndemână: calificarea personalului existent. De acest lucru se ocupă  Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Mureș. Ramona Rusu, director al CRFPA Mureș, ne-a oferit detalii despre oportunitățile pe care le oferă centrul.

Reporter: Care este rolul formării profesionale în contextul actual?

Ramona Rusu: Lipsa acută a unui personal bine pregătit, este o problemă serioasă a mediului de afaceri din România. În acest context, programele de formare profesională vin ca o completare a sistemului de educație, ca o alternativă la dezvoltarea profesională dar și personală a adulților, scopul final fiind dobândirea de competențe profesionale specifice unei profesii, pe niveluri de pregătire,  necesare angajaților pentru a performa la locul de muncă. În ultima perioadă, au avut loc schimbări economice care au determinat modificări substanțiale în ceea ce privește cererea de forță de muncă, tot mai mulți angajatori conștientizând importanța formării profesionale a resursei umane, ca element cheie pentru creșterea productivității și competitivității.

Rep.: Care sunt beneficiile unui angajator care dorește să-și califice proprii angajați și ce au de câștigat angajații?

R.R.: Angajatorii trebuie să se gândească bine la beneficiile pe care le pot avea, chiar dacă nu întotdeauna acestea vin imediat. Profesionalismul angajaților înseamnă muncă mai eficientă, mai valoroasă, ceea ce, în final, duce la productivitate crescută și implicit la dezvoltarea companiei. Este un câștig atât al angajatorului, cât și al angajatului care poate avea beneficii prin obținerea unor venituri crescute, raportat la calificarea pe care o dobândește, promovare pe linie ierarhică, creșterea motivației de a performa.

Rep.: Ce oferă Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților în sensul celor amintite?

R.R.: Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș vine în sprijinul angajatorilor cu o varietate de programe de formare profesională. Astfel asigurăm posibilitatea de adaptare la nevoile agenților economici, autorizându-ne la solicitarea acestora și pe alte ocupații. Pe lângă beneficiile cunoscute, prin Legea 279/2005, angajatorii care încheie contracte de ucenicie, beneficiază de sprijin financiar, respectiv, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună pentru fiecare ucenic, sumă ce se acordă din bugetul asigurărilor de șomaj pe toată perioada derulării contractului de ucenicie. Trebuie reținut faptul că, formarea profesională prin ucencie la locul de muncă, oferă persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, posibilitatea de a obține o calificare în sistemul de formare profesională a adulților, care le permite ocuparea unui loc de muncă, iar angajatorilor să  își asigure forță de munca de calitate, în funcție de cerințele proprii.

Rep.: Puteți să ne dați câteva exemple de programe de formare profesională derulate în ultimii ani?

R.R.: Meseriile cele mai solicitate pentru care Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș a organizat programe de formare profesională, sunt din diverse domenii ocupaționale: lucrător în comerț, cofetar-patiser, brutar, bucătar, lucrător în structuri pentru construcții, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, operator la mașini unelte cu comandă numeric, dulgher-tâmplar-parchetar, confecționer cablaje auto, contabil, competențe antreprenoriale, în prezent Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș fiind autorizat pe un număr de 33 de programe de profesională, programe autorizate de către Autoritatea Națională pentru Calificări.

Rep.: Formarea profesională poate fi și responsabilitate a angajatului…

R.R.: Așa este. Cu toate că rolul angajatorilor în procesul formării profesionale este foarte important, nu trebuie să ignorăm faptul că depinde de fiecare dintre noi, cât și cum vrem să ne dezvoltăm competențele, în societatea actuală punându-se tot mai mult accent dezvoltarea abilităților profesionale. Obținerea unui loc de muncă, presupune de foarte multe ori, schimbarea stilului de viață, a programului zilnic, asumarea responsabilităților. Așadar, în acest proces al formării profesionale, dincolo de inițiativa angajatorului, un rol important este jucat de dorința și disponibilitatea angajatului de a se dezvolta profesional.

A consemnat Florin Marcel SANDOR

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.