Home / Cultură / Crista Bilciu și Alex Văsieș, „Poeți în dialog” la Târgu-Mureș

Crista Bilciu și Alex Văsieș, „Poeți în dialog” la Târgu-Mureș

Distribuie

Revista Vatra invită pe toți iubitorii de poezie (și pe cei care o vor iubi, dar au nevoie de un imbold) la cea de-a cincea și penultima întâlnire din seria „Poeți în dialog”. Crista Bilciu și Alex Văsieș, moderați de Andreea Pop, vor citi din propriile creații, vor vorbi despre poezie și vor răspunde la întrebările publicului în același cadru deschis, amical și informal cu care s-a obișnuit publicul.

Alex Văsieș a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, și un masterat în cadrul aceleiași facultăți. În 2012, a debutat cu volumul „Lovitura de cap”, publicat de Casa de Pariuri Literare, obținând Premiul USR Cluj pentru debut. A urmat volumul „Instalația” (Editura Cartea Românească, București, 2016) și „Oana Văsieș” (Editura Charmides, Bistrița, 2016).

Crista Bilciu (născută la Târgu-Mureș) este regizoare, poetă și autoare dramatică. Locuiește de peste 10 ani la București, unde a înființat compania independentă Teatrul de Foc, cu care a realizat spectacole memorabile, jucate în spații neconvenționale, precum „Mioritice” și „Nostalgia 53” (după Mircea Cărtărescu). A desfășurat timp de mai mulți ani, la Muzeul Național al Literaturii Române, proiectul „Poezisele”, în cadrul căruia a pus în scenă inedite exerciții teatrale bazate pe poeme ale unor autori reprezentativi. Cel mai mare succes până în prezent îl constituie one-woman show-ul „Pe jumătate cântec”, scris și regizat de Crista Bilciu și interpretat de Anda Saltelechi. Spectacolul a fost selecționat în numeroase festivaluri de teatru, cel mai recent fiind Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Volumul „Poema desnuda” a fost câștigătorul concursului de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România, ediția 2011, și a fost publicat în același an la Editura Cartea Românească. Volumul a fost distins în 2012 cu Premiul Opera Prima în cadrul Premiului Național Mihai Eminescu, ex aequo cu Andrei Dosa pentru volumul „Când va veni ceea ce este desăvârșit”.

Evenimentul va avea loc miercuri, 20 iunie, ora 18:00, la J’ai Bistrot (Piața Mărășești nr. 6, Târgu-Mureș).

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.