Tradiția baschetului mureșean, preluată de noua generație Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 604 Vizualizări

Tradiția baschetului mureșean, preluată de noua generație

Duminică s-a disputat prima ediție a Ligii Liceelor la baschet 3×3, competiție organizată de Primăria Târgu-Mureș, împreună cu Clubul Sportiv Gladius, în colaborare cu firma PEAK, sponsorul oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. La întreceri au participat 16 echipe, iar partidele s-au disputat în Complexul Weekend, dar au fost încheiate, din cauza ploii, în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”. Într-o atmosferă de vacanță și un fair-play deplin, liceenii, mulți dintre ei cu emoții pentru BAC, au demonstrat reale cunoștințe de baschet, demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, că baschetul este la el acasă la Târgu-Mureș. Prima ediție a fost câștigată de echipa Colegiului Național „Unirea”, condusă de antrenor profesor Bakó Aliz. Prima campioană a învins în finală cu 13-6 prima echipă a Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert”, echipa antrenorului George Trif, anrenorul secund de la BC Mureș în ultima ediție. Cel mai bun jucător al „uniriștilor” a fost Tudor Bichiș, fost component al „tigrilor” de la BC Mureș, secondat cu brio de Dan Pop, în timp ce de partea cealaltă s-a remarcat Barabási Loránd. Ceilalți componenți ai învingătoarei care au adus liceului lor premiul cel mare, în sumă de 15.000 de lei, în articole sportive, au fost Keresztesi Kis Dávid și Mihai Toncean.

În finala mică, echipa de la Colegiul Economic „Transilvania” (antrenor Szász Márta), cu impozantul Daniel Costasuc în prim-plan a trecut cu 14-10 de formația secundă a LPS.

Toți participanții au primit echipamente de joc și ghete de baschet, iar ocupantele primelor patru locuri au fost răsplătite cu diplome și cupe.

 

Spiritul fair play în prim plan

Trecând peste miza premiilor puse în joc, toate partidele s-au disputat într-un desăvârșit spirit de fair play. Un mic exemplu a venit din partea echipei secunde de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, care, deși a câștigat meciul, a acceptat contestația de scor a celor de la Papiu și a jucat un timp suplimentar, pierzând cu zâmbetul pe buze.

De departe, cel mai atractiv moment al turneului l-a constituit Meciul Vedetelor, în care cei prezenți au avut ocazia să-i revadă reuniți sub panou mai mulți dintre foștii jucători și antrenori ai BC Mureș, adversari și prieteni totodată: George Trif, Jakab Cristian, Sánta Szabolcs, Steff Norbert, Engi-Rosenfeld Dávid, Tudor Gîrbea și Kilyen Örs, alături de un alt produs al baschetului mureșean, internaționalul, reghineanul Rareș Uță, care activează de mai multe ediții în Spania. Scorul nu a fost atât de important cât provocarea aruncărilor de la 3 puncte, unde fostul „lunetist” Szászgáspár Barnabás, antrenor la BC Mureș, și-a învins elevul Engi-Rosenfeld Dávid.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE