Home / Business / FOTO: Reţeaua MBC se extinde la Târgu-Mureş

FOTO: Reţeaua MBC se extinde la Târgu-Mureş

Distribuie

Multinvest Group a lansat, în luna aprilie, la Târgu-Mureș, un nou proiect imobiliar cu un impact major pe piața imobiliară regională. Adițional celor două proiecte de succes existente – în total 13.000 de metri pătraţi (mp) – ale dezvoltatorului local, clădirile noi vor livra spre închiriere încă 12.000 mp de clădiri de birouri clasa A. Clădirile Multinvest Group existente au rata de ocupare 100 %, fiind  ocupate de către companii multinaționale, regionale și locale, care au contractat o parte majoră a spațiilor încă din faza de construcție. Datorită cererii actuale locale și calității proiectelor Multinvest, investițiile noi vor determina încă un val de activitate de pre-leasing, atât de la chiriași existenți cât și de la new market entrants.

Rețeaua MBC a luat naștere în anul 2011 prin construcția primei clădiri MBC 1 care a primit certificare BREEAM 2013 și în anul 2016 a câștigat premiul E.ON Energy Globe oferit pentru cea mai verde și sustenabilă clădire de birouri din România, alimentată parțial cu energie solară și cu un sistem de iluminat smart, încălzită cu energie geotermală prin amplasarea a 30 sonde la 180 de metri adâncime sub clădire şi cu surse de încărcare pentru mașinile electrice. Situat în centrul orașului Târgu-Mureș, MBC 1 oferă o suprafață de 4.000 mp, pe 6 niveluri, cu spații elegante pentru clienți precum Accenture Industrial Software, Stefanini, OAR etc.

În anul 2015 au fost lansate lucrările pentru Multinvest Business Center 2, clădire care a fost finalizată în anul 2017. MBC 2 oferă spații profesionale personalizate conform cerințelor marilor companii precum Lateral, AROBS, Sea Complet, DVSE, Digi, Raiffeisen etc, pe o suprafață de 9.000 mp organizați pe 7 niveluri, cu finisaje moderne, soluții hi-tech și dotări de ultimă generaţie, fiind situat într-o zonă cheie, în apropierea gării principale, direct conectat unei zone de retail, în apropierea zonei centrale și cu acces direct spre drumul european ce leagă orașul Târgu-Mureș de Cluj-Napoca.

Cu obiectivul de a crea orașului din inima Transilvaniei un nou pol de business, pentru a readuce Târgu-Mureșul din nou în atenția investitorilor pe plan național dar și internațional, rețeaua MBC reușește să ofere cele mai moderne şi eficiente spaţii de lucru în Târgu-Mureș. Datorită cererii foarte mari pentru spații profesionale, după succesul MBC 1 & MBC 2, Multinvest continuă dezvoltarea prin lansarea proiectului pentru construcția a încă trei clădiri interconectate MBC3, MBC4 și MBC5, amplasate în imediata vecinătate a MBC2 și a zonei de retail. Prima etapă prevede realizarea unei clădiri de aproximativ 4.000 mp, MBC3, cu spații de birouri personalizate, clasa A, la cheie sau în stadiul gri, după cerința fiecărui client, și locuri de parcare subterane, servicii și facilități oferite angajaților companiilor, în urma unei investiții de peste 5,1 milioane de euro. Lucrările sunt programate să înceapă în toamna anului 2018, având ca dată estimată de livrare a primei clădiri primul trimestru din anul 2019. Noua investiție va genera peste 1.000 locuri de muncă și își propune ca întregul ansamblu să devină noul centru de interes al orașului Târgu-Mureș, pentru comunitatea de business și companiile multinaționale din domeniul IT&C.

Expertiză extinsă

Compania Multinvest este prezentă pe piața națională încă din anul 1999, oferind servicii multiple pentru investitori și proiecte de investiții precum: proiectare, urbanism, project management, antreprenoriat general, property și facility management. Baza succesului serviciilor este echipa excelentă de profesioniști, formată din 60 de specialiști, 30 de angajați cu rol administrativ și peste 50 de parteneri. Unul dintre scopurile Multinvest este acela de a oferi o rețea de clădiri de birouri cu spații de calitate, personalizate, cu servicii de property și facility management profesionale, unde cuvântul “birou” este asociat cu un spațiu de business personalizat conform cerințelor clienților. Lipsa unor astfel de spații a impulsionat compania să realizeze rețeaua MBC (Multinvest Business Center) ca orașul Târgu-Mureș să poată primi companii de talie internațională.

Ionuţ OPREA

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.