Cvintet mureşean, locul 1 la concursul european “Our Future” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 632 Vizualizări

Cvintet mureşean, locul 1 la concursul european “Our Future”

Cinci eleve târgumureșene au fost premiate luni, 18 aprilie, de către directorul sucursalei clujene a Consiliului Britanic, Dan Andone, pentru performanța de a câștiga locul 1 pe țară la concursul european “Our Future” („Viitorul nostru”).

Competiţie de anvergură europeană

Câștigătoarele, Andreea Dula, Marisa Dobrescu, Mara Lucinschi, Patricia Paulus și Vivien Olah, sunt eleve ale diferitelor școli din municipiul Târgu-Mureş care studiază de mai mulți ani limba engleză la Centrul de pregătire a examenelor Cambridge „Succes Lotus”, fiind pregătite și coordonate pentru acest concurs de prof. Adriana Borda și prof. Sorin Sămărghițan. Participarea lor a fost posibilă datorită faptului că Centrul de pregătire a examenelor Cambridge „Succes Lotus” este membru Addvantage al Consiliului Britanic, grație numărului mare de elevi care au promovat examenul Cambridge în ultimii ani.

Concursul s-a desfășurat în perioada 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018 și a fost cel mai mare concurs referitor la examene în limba engleză din Europa, având ca scop evidențierea importanței promovării examenelor în limba engleză pentru viitorul oricărui tânăr. Elevilor li s-a dat șansa de a formula ei înșiși întrebările pentru proba de exprimare orală din cadrul unui examen Cambridge în limba engleză și de a oferi răspunsurile în mod creativ. Tema de discuție a fost prezentarea propriului oraș în viitor, comparându-l cu orașul în prezent. Echipele de 3-5 elevi, aparținând la două categorii de vârstă (7-12, 13-18 ani) au realizat video-uri pe care le-au înscris în concurs.

Meritul echipei târgumureșene a fost cu atât mai mare cu cât elevele noastre au fost la limita de jos a categoriei de vârstă 13-18 ani, competitorii lor fiind cu mult mai mari decât ele. Video-ul poate fi vizionat pe https://vimeo.com/264057694.

„Le dorim succes mai departe și sperăm ca anul viitor să câștige finala regională, pe Europa de Est, valorificând experiența câștigată în acest an”, au transmis organizatorii concursului.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE