Home / Recomandări zi de zi / Lecţie despre păsări cântătoare, la Zoo Târgu-Mureş

Lecţie despre păsări cântătoare, la Zoo Târgu-Mureş

Distribuie

Peste 100 de copii au fost învăţaţi duminică, 17 iunie, la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş, în cadrul campaniei internaţionale “Silent Forest” iniţiată de EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), să deosebească zece specii de păsări cântătoare de pe teritoriul României, aflate în pericol de dispariţie, care încep să fie oferite spre vânzare în pieţe sau pe reţele online, informează www.agerpres.ro.
“Campania “Silent Forest” a fost lansată la Târgu-Mureş, ocazie cu care peste 100 de copii s-au arătat interesaţi să afle mai multe despre păsările cântătoare protejate prin lege, dar care sunt prinse ilegal şi vândute pe piaţa neagră. Astfel, la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş, aparţinând municipalităţii, copiii au învăţat să deosebească zece specii de păsări, printre care sticletele, cinteza, piţigoiul, iar la final au eliberat din colivii, simbolic, păsări de hârtie. Campania internaţională “Silent Forest” este derulată de cele mai mari grădini zoologice din lume şi este un semnal de alarmă împotriva vânătorii ilegale a păsărilor protejate de lege”, a declarat, pentru Agerpres, Cosmin Blaga, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Mureş.
Potrivit acestuia, campania “Silent Forest” se va încheia anul viitor, iar în tot acest timp iubitorii de păsări vor afla mai multe despre păsările aflate în pericol.
“Campania este necesară întrucât copiii vor fi mai atenţi atunci când vor vedea oferindu-se spre vânzare astfel de păsări, mai ales că şi în judeţul Mureş pe site-urile de vânzări au apărut deja oferte cu păsări rare de vânzare, cum ar fi sticletele”, a arătat reprezentantul Primăriei Târgu-Mureş.
Conform Agerpres, European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) derulează campanii de sensibilizare şi de finanţare pentru probleme importante de conservare, pentru a ajuta comunităţile să înţeleagă importanţa protejării biodiversităţii.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.