Home / Eveniment / Pensionarii mureșeni, la aniversarea de 28 de ani a Uniunii

Pensionarii mureșeni, la aniversarea de 28 de ani a Uniunii

Distribuie

Împlinirea celor 28 de ani de la înființarea Filialei Mureș a Uniunii Generale a Pensionarilor din România a fost sărbătorită cu mult fast la Casa de Oaspeți a Primăriei din incinta complexului Weekend din Târgu-Mureș. La întrunirea organizată de Primăria Târgu-Mureș au participat peste 200 de membri din cei aproximativ 9000 cât are filiala județeană. În deschidere, primarul Dorin Florea a adresat urarea de „La mulți ani” Asociației Județene a Pensionarilor, exprimându-și totodată întregul sprijin în activitățile care urmează a le desfășura aceasta și pentru susținerea viitoarelor proiecte inițiate. „28 de de ani de activitate este o perioadă mai mult decât importantă pentru orice organizație, cu atât mai mult a pensionarilor. Primăria a fost și va fi în continuare alături la toate activitățile inițiate și pentru viitoarele proiecte. Vă stăm la dispoziție și vă așteptăm cu noi inițiative. Vă vom fi alături, indiferent de piedicile pe care încearcă în continuare să ni le pună unii care nu au făcut nimic pentru acest oraș și nu fac în continuare nimic, doar caută motive de a împiedica orice inițiativă. Majoritatea dintre cei care se află aici de față au făcut ceva pentru acest oraș, voi sunteți cei care l-ați făurit în ultimii zeci de ani. Au trecut 28 de ani și ne bucurăm să ne aflăm aici împreună și îmi doresc să ne întâlnim sănătoși cât mai mulți ani de aici încolo”, au fost cuvintele edilului Dorin Florea.

Singura „supraviețuitoare”, președinta filialei

În continuarea festivității, președinta filialei județene Kovács Irma a acordat Diplome de Excelență primarului Târgu-Mureșului și consilierului acestuia, Claudiu Maior, numindu-i simbolic „fiul”, respectiv „nepotul” Uniunii. Răspunzând practic invitației primarului de a veni cu noi inițiative, activități, excursii și alte propuneri, pe care ar urma să le sprijine Consiliul Local, președinta a prezentat intenția de a lansa o publicație a organizației, inițiativă salutată cu entuziasm de primarul târgumureșenilor.

„Activitățile sunt multiple, având în vedere că în cadrul Uniunii Județene sunt mai multe organizații și grupări, cu activități diverse. Pentru vârsta noastră este evident că numărul variază de la an la an. Ni se alătură membri noi, ne despărțim de alții. Criteriile la noi sunt foarte simple: să fii pensionar și să fii om! Atât, indiferent de orice altele, că ai fost nu știu cine, că ești român, maghiar, german sau țigan. Un sentiment aparte mă cuprinde când privesc înapoi. Dintre toți membri filialei care ne-am aflat aici de la înființare, doar eu mai sunt în viață, este un sentiment care nu poate fi exprimat în cuvinte fără să te năpădească lacrimile”, ni s-a destăinuit Kovács Irma.

După deschiderea oficială, a urmat petrecerea. Aceasta a fost deschisă de binecunoscuta interpretă de muzică populară Leontina Pop. Înainte de cântarea de „La mulți ani”, aceasta a dezvăluit că relația ei de prietenie cu doamna Irma este chiar mai veche de 28 de ani. Petrecerea a început, La mulți ani pensionarilor mureșeni!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.