Home / Administratie / Ziua Drapelului, sărbătorită în Cetatea Medievală Târgu-Mureş

Ziua Drapelului, sărbătorită în Cetatea Medievală Târgu-Mureş

Distribuie

Garnizoana Târgu-Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu-Mureş și al Consiliului Judeţean Mureş organizează marţi, 26 iunie, începând cu ora 11.00, o ceremonie publică de înălţare a drapelului național al României, pentru a sărbători Ziua Drapelului.

Program special

În anul Centenarului României, a fost ales un loc special pentru desfășurarea ceremoniei publice, respectiv Cetatea Medievală din Târgu Mureș – platoul din proximitatea Bastionului Dogarilor.

„În preziua evenimentului aniversar, la ora 19.00, la catargul instalat în acest loc, se va desfășura în prezența gărzii drapelului și a unui trompet, pe semnalul ”Stingerea”, ceremonia de coborâre și desprindere de la catarg a drapelului arborat în anul anterior. Drapelul nou, care urmează să fie înălțat pe catarg se introduce în seara zilei de 25 iunie 2017 în Catedrala ”Înălțarea Domnului” – Catedrala Mare, unde va rămâne peste noapte, urmând ca în dimineața zilei de 26 iunie 2018, începând cu ora 10.00 să se oficieze slujba de sfințire a acestuia de către preotul paroh. În timpul ceremoniei publice care se va desfășura pe platoul din proximitatea Bastionului Dogarilor din Cetatea Medievală, acesta va fi adus de către garda purtătoare, pe traseul delimitat de șirurile de onoare și va fi înălțat pe catarg concomitent cu intonarea de către întreaga asistență a Imnului Național al României”, a precizat lt. col Sergiu-Petru Colceriu, comandantul Comenduirii Garnizoanei Târgu-Mureş.

Alături de militarii forțelor pentru operații speciale din Garnizoană, la activităţi vor participa efective ale Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș,  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş „Colonel Sabin Motora”, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş şi ai Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

„Adresăm o invitație călduroasă, tuturor celor care doresc să-și exprime respectul față de drapelul național al României, care este probabil cel mai cunoscut simbol național al României, să vină alături de noi la această ceremonie publică”, a mai transmis lt. col Sergiu-Petru Colceriu.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Școala Gimnazială “Bernády György” din Târgu Mureș, reabilitată aproape integral

Distribuie Școala gimnazială “Bernády György” din Municipiul Târgu Mureș se află în faza finală a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.