Campanie europeană de prevenire a furturilor din buzunare Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Campanie europeană de prevenire a furturilor din buzunare

La începutul Campionatului mondial de fotbal 2018, Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN ) a lansat o campanie europeană de prevenire  a furturilor din buzunare în timpul evenimentelor de anvergură, „ProtectYourPocket”. Prin intermediul unor animaţii video EUCPN şi 25 state membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, urmăresc intensificarea luptei împotriva criminalităţii prin avertizarea şi informarea cetăţenilor cu privire la modul în care se pot proteja.

Animaţii video

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, furturile din buzunare sunt printre cele mai vechi şi răspândite infracţiuni din lume, iar furturile implică pe lângă bunurile furate, timp pierdut şi costuri băneşti.

„Pe lângă acestea, a fi victimă a furturilor din buzunare presupune şi mari sentimente de nesiguranţă. Acesta este motivul pentru care 22 state ale Uniunii Europene, în cadrul Reţelei Europene de Prevenire a Criminalităţii şi Europol, şi-au reunit forţele pentru a lansa această campanie”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Campania „Protejează-ţi buzunarul!” cuprinde trei scurte animaţii video care se vor derula pe marile ecrane şi vor fi distribuite în mass-media.

„Prin absenţa unei limbi vorbite, animaţiile video pot uşor ajunge la un număr cât mai mare de persoane. Fiecare animaţie demonstrează, cu simţul umorului, cum un personaj de desen animat nu acordă atenţie bunurilor din buzunare în timp ce se află într-o mulţime, urmărind un meci de fotbal pe un ecran amplasat într-un spaţiu deschis, deplasându-se cu mijloacele de transport în comun sau bucurându-se de un concert la un festival. De asemenea, la nivelul Judeţului Mureş a debutat campania „Fii vigilent! Nu da ocazii hoţilor din buzunare!”, ce urmăreşte informarea cetăţenilor cu privire la importanţa prevenţiei. În cadrul acesteia sunt folosite materiale imprimate, afişe, fluturaşi, un mesaj audio şi un clip video”, au mai transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE