Home / Business / Salariile angajaților de la Aeroport cresc cu 200 de lei

Salariile angajaților de la Aeroport cresc cu 200 de lei

Distribuie

Veniturile salariale ale angajaților regiei nu au mai fost mărite din 2010, dar în urma negocierilor începute luna trecută s-a ajuns la un consens. Salariații cereau și reglarea discordanțelor salariale pe aceleași funcții și acordarea sporului de antenă, a explicat liderul de sindicat Gyorgy Emil.

El a declarat că luni, 25 iunie, a avut loc semnarea unei înțelegeri între conducerea Aeroportului Internaţional ”Transilvania” Târgu-Mureș și sindicat.

„Mărirea va fi în jur de 200 de lei, net. La salarii de 1.200 lei nu e mult, dar este cealaltă perspectivă în care s-a oferit o renegociere din şase în şase luni, cu 2 la sută din veniturile proprii, realizate din activitățile de trafic aerian. Ele cresc cu 10 la sută din dreptul care de creștere care l-ar avea până la grila minimă, deci nu cresc la fel. În momentul în care se va ajunge la grilele de ierarhizare pe care le-am stabilit, pentru aceeași activitate, salariul va fi același. Acum e o mare discrepanță între unii salariați care fac aceeași activitate, de exemplu la șoferi este o diferență și de 300 de lei”, a declarat Gyorgy Emil.

Luna trecută, sindicatele din Aeroportul Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş au declanșat conflictul de muncă, depunând la ITM Mureș o solicitare în acest sens, pentru că de un an nu s-a reușit încheierea unui nou contract colectiv de muncă. Sunt vizate 57 de persoane cu 1900 lei brut, personal tehnic care lucrează direct la deservirea aeronavei și 20 de persoane cu 2.200 – 2.300 de lei brut. Liderul de sindicat Gyorgy Emil speră că, odată cu redeschiderea aeroportului, vor exista suficiente venituri ca revendicările salariale ale angajaților să fie satisfăcute.

V. OANCEA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.