Home / Sport / Un nou eveniment sportiv major găzduit la Târgu-Mureș

Un nou eveniment sportiv major găzduit la Târgu-Mureș

Distribuie

Fondată în 2013 și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului din 2014, Federația Română de Triatlon a organizat în doar cei cinci ani de activitate în România deja cinci cupe europene, două campionate balcanice, trei campionate europene și un campionat mondial. Trei dintre acestea au fost găzduite de municipiul Târgu-Mureș, orașul președintelui federației, Klosz Péter. În urma organizării ireproșabile a unei Balcaniade și a două campionate europene, municipiului de pe Mureș i-a fost acordată o nouă competiție majoră pentru anul viitor. Este vorba despre Campionatele Europene de Triatlon Multisport, care vor avea loc în perioada 28 iunie-7 iulie. „Continuăm eforturile de a aduce competițiile de prim rang în România și, după succesul organizării Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon din acest an, la Cheile Grădiștei, Federația Europeană de Triatlon (ETU) acordă găzduirea, în premieră națională, a Campionatelor Europene de Triatlon Multisport. Avem în Târgu-Mureș atât infrastructura, cât și competitivitatea necesară pentru a organiza aceste evenimente și mizăm și pe un aflux turistic important pentru orașul nostru”, a declarat președintele Federației Române de Triatlon.

Șase probe, șase titluri în cadrul întrecerilor

Disciplinele care își vor desemna campionii europeni anul viitor, în întrecerile de la Târgu-Mureș vor fi: Duatlon – sprint și standard, Aquathlon – înot și alergare, Cross Triatlon – înot, mountain-bike și alergare, Cross Duatlon – alergare și mountain-bike, Middle Distance Triathlon – jumătate din distanța Ironman și Aquabike – înot și ciclism. Este de așteptat ca această competiție să aibă un impact important în adopția sportului din regiune, dar și în turism, la întreceri fiind așteptați un număr de aproximativ 3.000 de sportivi din 30 de țări.

Prin eforturile unui președinte inimos, această ramură sportivă câștigă tot mai mult teren și, deși nu este una olimpică, ea cuprinde trei discipline care sunt sporturi olimpice, fiind vorba despre înot, alergare și ciclism. Dezvoltarea acestei discipline a făcut ca în prezent România să dispună de 18 antrenori cu licență ITU (International Triathlon Union) și 28 de arbitri internaționali, fiind considerată „Cea mai bună federație în curs de dezvoltare”, distincție oferită la gala anuală organizată în Moscova de către European Triathlon Union (ETU).

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.