Bugetul Consiliului Judeţean Mureş, rectificat Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 396 Vizualizări

Bugetul Consiliului Judeţean Mureş, rectificat

Aleşii judeţeni au aprobat joi, 28 iunie, într-o şedinţă ordinară de lucru, o rectificare de buget pentru Judeţul Mureş.

Asfel, în cadrul proiectului  „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mureş” (SMIDS Mureş) se va realiza delegarea serviciilor de colectare și transport a deșeurilor din județul Mureș fiecare zonă fiind arondată unei infrastructuri de sortare/compostare/transfer create prin proiecte proprii ale unităților administrativ teritoriale. Una dintre stațiile care au fost preluate în administrarea Consiliului Judeţean Mureș în vederea integrării este stația de la Bălăușeri care pentru a deveni funcțională și pentru a se putea realiza transportul deșeurilor la amplasament are nevoie de investiții atât în instalații de funcționare cât și în lărgirea drumului de acces. În acest sens, consilierii județeni au aprobat în cadrul rectificării bugetare alocarea sumei de 6.300.000 lei pentru realizarea acestor investiții: 5.350.000 lei pentru extinderea lățimii drumului de acces pe o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, iar restul sumei pentru achiziţia unor instalaţii de compactare a deşeurilor.

Totodată, bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș a fost majorat, din fondurile propria ale județului Mureș, cu suma de 4.000.000 lei, din care 1.988.000 lei pentru cheltuieli de personal și 2.012.000 lei pentru bunuri și servicii.

Astfel, sunt asigurate cheltuielile de personal până în luna august 2018, inclusiv, iar cheltuielile materiale sunt asigurate până în luna septembrie, inclusiv.

„Pentru a acoperi cheltuielile până la finalul anului 2018, așteptăm rectificarea bugetului național, sens în care s-a transmis Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, încă din luna mai 2018, o adresă prin care se arată că nevoile financiare neacoperite ale DGASPC Mureş sunt de 59,5 milioane de lei”, se menţionează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

În aceaşi şedinţă, s-a aprobat majorarea bugetului judeţului Mureş cu sumele primite din partea Ministerului Culturii şi a Identităţii Naţionale pentru finanţarea unor programe culturale. Departamentul Identitate Națională din cadrul ministerului a aprobat, în baza Deciziei Comitetului Interministerial pentru Centenar, suma de 39.000 lei pentru finanțarea unor programe derulate de două instituţii de cultură din subordinea Consiliului Judeţean. Biblioteca Județeană Mureș a primit 10.000 lei pentru realizarea proiectului ”Primul Război Mondial în cinematografie” şi 4.000 lei pentru proiectul ”Primul Război Mondial în cifre, imagini și documente – expoziție”.

De asemenea Muzeul Județean Mureș beneficiază de o finanţare de 25.000 lei pentru elaborarea și publicarea cărții ”Noi informații referitoare la participare românilor din Județul Mureș la Marea Unire”.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE