Home / Slider / Proiect împotriva abandonului şcolar, la Tăureni, Sânger şi Şăulia

Proiect împotriva abandonului şcolar, la Tăureni, Sânger şi Şăulia

Distribuie

Asociația Promotorilor de Afaceri Sustenabile, Primăria comunei Tăureni, Școala Gimnazială Tăureni și Asociația Culturală Amphion, anunță demararea proiectului „SCAN – Salvați copiii de abandon și neintegrare!”, ID POCU/74/6/18/108108, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, implementat în Regiunea Centru.

Ce îşi propune proiectul

Obiectivul general al proiectului îl constituie reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la educație în comunitățile Tăureni, Sânger și Șăulia, prin dezvoltarea unor servicii educative integrate și prin creșterea implicării membrilor comunităților în menținerea în sistemul de educație a celor aflați în risc de a părăsi școala.

„În prezent, educația din România – și din întreaga Uniune Europeană – se confruntă cu o serie de dificultăți, printre care abandonul școlar este cea mai gravă, cu consecințe negative atât asupra tânărului care abandonează educația, cât și asupra întregii societăți. Activitățile din proiect își propun să crească motivația elevilor pentru a studia și să reducă rata absenteismului și a abandonului școlar. Activitățile din proiect le vor permite elevilor să-și întărească încrederea în ei înșiși, dându-le oportunitatea de a se exprima în noi modalități, de a-și depăși limitele, de a (re)găsi motivația pentru studiu – și au ca scop diminuarea ratei absenteismului și abandonului școlar”, a precizat Marius Ciprian Sabău, vicepreşedinte al Asociaţiei Promotorilor de Afaceri Sustenabile.

Apartenenţa la un grup, foarte importantă

Totodată, partenerii din proiect îsi propun să le dezvolte elevilor sentimentul apartenenței la un grup, să creeze un spațiu în care se stimulează creativitatea și inițiativa elevilor. Prin activitățile propuse se urmărește, de asemenea, creșterea stimei de sine, a încrederii în forțele proprii, dezvoltarea cetățeniei active și a evoluței personale.

„Obiectivele propuse vor fi însoțite de măsuri de sprijin financiar alocate copiilor proveniți din medii dezavantajate, în vederea menținerii acestora în sistemul de educație și pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii. În urma derulării proiectului se va dezvolta un model de bună practică testat și însoțit de o metodologie clară de implementare privind educația preșcolară și educația remedială în rândul persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, care va fi îmbunătățit și replicat. Pe termen lung, proiectul va genera efecte pozitive prin: prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii; corectarea fenomenului de abandon școlar – prin activități și programe de educație remedială, inclusiv programe de tip „A doua șansă” – dezvoltarea unor servicii acordate părinților elevilor aflați în risc de părăsire timpurie a școlii, inclusiv sprijin financiar”, a menţionat Marius Ciprian Sabău.

Grup ţintă de peste 1.000 de persoane

Grupul țintă al proiectului este format dintr-un număr de 905 de copii, 71 de cadre didactice, 50 de tineri care au abandonat școala și sunt sprijiniți să reia activitățile școlare în vederea finalizării.

Proiectul are la bază un parteneriat constitutit formal între Asociația Promotorilor de Afaceri Sustenabile, Primăria comunei Tăureni, Școala Tăureni și Asociația Culturală Amphion și non formal cu Primăria comunelor Sânger și Primăria Zau de Câmpie. âCorolarul acestui proiect constă în aplicarea principiului activității solidare la nivelul comunității între autorități, cadre didactice, părinți și alți actori interesați de educație de bază, cu activități preventive și remediale, servicii adaptate și sprijin financiar pentru corectarea și prevenirea părăsirii timpurii a școlii la nivelul învățământului primar și secundar”, a arătat vicepreşedintele Asociaţiei Promotorilor de Afaceri Sustenabile.

Proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă în valoare totală de 9.215.812,58 lei și se implementează pe durata a 36 de luni, în perioada 14 mai 2018 – 13 mai 2021.

(Redacţia)

 

 

De asemenea, verificati

Mureș: Percheziții într-un caz de organizare de lupte între câini

Distribuie Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Mureș au pus în executare marți, 16 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.