Home / Invatamant / Centrul de Simulare și Abilități Practice al UMF Târgu-Mureş, acreditat internaţional

Centrul de Simulare și Abilități Practice al UMF Târgu-Mureş, acreditat internaţional

Distribuie

Centrul de Simulare și Abilități Practice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș a fost acreditat de către Societatea Europeană de Simulare în Domeniul Medicinei (SESAM) ca centru de pregătire în simularea medicală, în perioada 2018-2022, acesta fiind primul și singurul centru acreditat internațional din România.
Potrivit Blogului UMF Târgu-Mureş,  ceremonia de acreditare a avut loc cu prilejul reuniunii anuale SESAM din Bilbao, Spania, care s-a desfășurat în perioada 27-29 iunie 2018. La eveniment a participat conf. dr. Szederjesi János, coordonatorul Centrului de Simulare și Abilități Practice, căruia i-a fost înmânată distincția de acreditare, în prezența conducerii SESAM și a invitaților.

„În luna decembrie 2017, o echipă de auditori SESAM a vizitat Centrul de Simulare și Abilități Practice, prilej cu care au fost evaluate activitățile curriculare și extracurriculare, procedurile efectuate în cadrul Centrului, precum și infrastructura didactică și de cercetare, specialiștii concluzionând că sunt respectate toate criteriile și principiile de acreditare. Astfel, Centrul a primit statutul de acreditare SESAM pentru o perioadă de patru ani. Centrul de Simulare și Abilități Practice din cadrul UMF Târgu-Mureș a fost înființat în anul 2012 la inițiativa rectorului UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, și este organizat în trei departmente: „Basic Skills”, „Medical Simulation”, și „Pacient standardizat”, se menţionează pe Blogul UMF Târgu-Mureş.
De-a lungul timpului au fost instruiți peste 17.000 de studenți, Centrul fiind considerat cel mai modern centru de simulare în medicină din țară. În cadrul acestuia își desfășoară activitatea disciplina de Simulare aplicată în medicină, condusă de conf. dr. Cosmin Moldovan.
„Activitatea Centrului de Simulare și Abilități Practice a fost susținută și prin proiecte menite să creeze noi oportunități de învățare pentru studenți pentru dezvoltarea abilităților practice folosind simulatoare medicale. De asemenea, în anul 2015, s-a înființat la Târgu-Mureș, cu prilejul primei ediții a Congresului Național de Simulare Medicală MEDISIM, și Societatea Română de Simulare Aplicată în Medicină, prima organizație de acest fel din România”, se mai arată pe Blogul UMF Târgu-Mureş.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.