Concert Jazzilian: Gabriela Costa și Alex Man, în Cetatea Medievală Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 518 Vizualizări

Concert Jazzilian: Gabriela Costa și Alex Man, în Cetatea Medievală

Vineri, 6 iulie, de la ora 19.00, publicul meloman este așteptat în Cetatea Medievală Târgu-Mureș, la o călătorie muzicală pe un drum imaginar spre îndepărtata și calda Brazilie cu Gabriela Costa (voce) și Alex Man (chitară).

Conform descrierii de pe pagina de Facebook a evenimentului, o mică parte din tumultul muzical al acestei țări mari cât un continent se va regăsi într-un concert ca o călătorie printre ritmuri robuste (ca cele ale sambei) sau suave (așa cum e melancolinca bossa-nova) și chiar jucăușe precum choro, împletite ingenios și surprinzător, și așezate frumos în armonii spectaculoase.

Pasiunile comune i-au adus împreună pe cei doi muzicieni în trei proiecte inedite (muzica braziliană tradițională, jazz și muzica românească de altădată), care poartă amprenta puternicelor personalități ale lor, ca oameni și artiști.

Gabriela Costa apare pe scenă încă de la 6 ani, într-un festival-concurs în care a fost premiată, și este selectată la 11 ani pentru unul dintre concertele Cenaclului Flacăra.
Timp de câțiva ani activează în cadrul ansamblului de estradă „Tinemar” al Casei Armatei din Mangalia, timp în care, ca solist vocal, face înregistrari cu Radiodifuziunea Română și filmări la TVR.
Participă și este premiată în calitate de cantautor (voce-chitară) la festivaluri de folk și face parte din cenaclul de muzică și poezie „Altfel” al Casei Studenților din Cluj, cu invitații la emisiuni TV și înregistrări radio. Debutul solistic în jazz este marcat la Jazz Napocensis, ediția XIV, timp în care descoperă o mare pasiune și pentru muzica braziliană. Întâlnirea cu chitaristul Alex Man face ca aceasta din urma să se concretizeze sub forma unui album unic pe piața muzicală de la noi, numit „Tempo de amor”.
Susține numeroase concerte, în diverse formule muzicale, și este invitată a Big Band-ului Radio în cadrul emisiunii „Jazz pe românește”, patronată de Florian Lungu, și a Filarmonii Ploiești alături de formula de trio jazz a acestei instituții.
În prezent este activă în numeroase concerte și, inspirată tot de muzică, concepe și creează bijuterii handmade cu aceeași pasiune cu care cântă (www.facebook.com/gabrielacostamusic, www.facebook.com/sagasjewellery).

Absolvent al Facultății de Jazz „Richard Oschanitzky” din Timișoara și deținător al unui master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat si foarte activ chitarist și contrabasist de jazz, premiat de revista Actualitatea muzicală în anul 2014.
Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen jazz-istic la altul cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul –, este recunoscut și ca un rafinat
acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă.
Colaborează de-a lungul timpului cu big band-uri din țară și străinătate, și cu muzicieni precum István Gyárfás, Rick Condit, Maria Răducanu, Sorin Romanescu, Edi Neumann, Luiza Zan și alții, în numeroase concerte de club sau pe scene de festival.
În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București și desfășoară o activitate continuă de pregătire a elevilor din spațiul preuniversitar în vederea admiterii la facultățile cu profil de jazz, cu rezultate remarcabile ale elevilor admiși în țară și în străinătate.
Susține workshop-uri pe teme variate și de interes pentru tinerii muzicieni (ansamblu, tehnică instrumentală, improvizație, compoziție, managment muzical) și participă constant în tabere de muzică improvizată și de jazz ca profesor coordonator.
Este solicitat cu regularitate în jurii internaționale ale concursurilor studențești de jazz, precum cel de la Târgu-Mures (Festival Internațional Studenţesc de Jazz)

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgu-Mureș și va avea loc în amfiteatrul din fața Bastionului Croitorilor. În caz de vreme nefavorabilă, concertul va avea loc în corpul B.

Intrarea este liberă.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE