Home / Politic / TelVerde gratuit pentru românii „discriminaţi etnic” din Mureş, Harghita şi Covasna

TelVerde gratuit pentru românii „discriminaţi etnic” din Mureş, Harghita şi Covasna

Distribuie

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat vineri, 5 iulie, cu ocazia unei conferinţe de presă organizată la Târgu-Mureş, că va deschide un birou la Sfântu Gheorghe care va colecta informaţii despre „discriminarea cetăţenilor români din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna”.

Colaborare Cătălin Ivan – Dan Tănasă

Parteneriatul, care are la bază faptul că „în România, există români discriminaţi pe criterii etnice în propria ţară”, va fi derulat împreună cu jurnalistul şi scriitorul Dan Tănasă, cunoscut opiniei publice pentru dezvăluirile politice făcute pe blogul său, iar informaţiile colectate vor fi utilizate în Parlamentul European „pentru demontarea propagandei mincinoase a UDMR.”

„Anunţăm public că am făcut parteneriat cu Dan Tănasă, pentru că avem un proiect comun, acela de a demonta toată propaganda mincinoasă a UDMR din ultimii ani. Am închiriat deja şi vom deschide în foarte scurt timp, la Sfântul Gheorghe, biroul europarlamentar, astfel încât să fiu, cu acte, singurul europarlamentar de Covasna, Harghita şi Mureş, pentru că ceilalţi europarlamentari care sunt din zonă se duc la Budapesta şi fac şedinţele de partid, în niciun caz nu merg la Bucureşti, poate doar în vizită. Dar ceilalţi europarlamentari de la UDMR asumat sunt de partea Ungariei, o recunosc şi ei în Parlamentul European, nu e o noutate, nici ei nu se ascund, deci aş fi singurul europarlamentar din această zonă”, a afirmat Cătălin Ivan, care a mai anunţat că nu mai face parte din Partidul Social Democrat.

Totodată, europarlamentarul a anunţat că românii care au trăit experienţe concrete cum ar fi discriminări sau abuzuri au la dispoziţie o linie TelVerde gratuită, respectiv numărul de telefon 0800-36-00-60.
„Pregătim şi o broşură despre toate miturile, dezinformările şi despre toată propaganda mincinoasă a UDMR din ultimii ani, punctat pas cu pas”, a mai spus Cătălin Ivan.

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

2 comentarii

  1. Privitorul din urma

    Sacul si-a gasit peticul… un securist semianalfabet care traieste din nationalism , si un deputat zero barat din PE ramas fara partid si cu teama de a ramana fara mandat la alegerile din 2019, dau din guri cu un nationalism primitiv. Zero+zero

  2. Poate ca sunt discriminati,dar pozitiv.Altfel cum s-ar explica ca numarul lor creste an de an,iar majoritatea sunt foarte bogati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.