FOTO: Cei mai buni doctoranzi ai Facultății de Medicină, premiați în cadrul Conferinței CardioNET 2018! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4409 Vizualizări

FOTO: Cei mai buni doctoranzi ai Facultății de Medicină, premiați în cadrul Conferinței CardioNET 2018!

Organizatorii Conferinței Naționale de Cardiologie cu participare internațională „CardioNET” au susținut ceremonia de acordare a premiilor pentru tinerii cercetători. Evenimentul a avut loc în Amfiteatrul I al Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș.

Conferința „CardioNET”, aflată la ediția cu numărul 18, este organizată de Societatea Română de Cardiologie și Societatea Maghiară de Cardiologie, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș.

Lucrările manifestării științifice se focalizează asupra progreselor actuale în domeniul imagisticii cardiace, electrofiziologiei, sindroamelor coronariene acute şi asupra noilor ghiduri europene în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare.

Președintele Conferinței „CardioNET”, prof. dr. Imre Benedek, a transmis în cadrul ceremoniei de deschidere a conferinței că manifestarea științifică este organizată pentru prima oară sub auspiciile Societății Române de Cardiologie și a Societății Maghiare de Cardiologie. De asemenea, prof. dr. Imre Benedek a afirmat că educația, cercetarea, inovația și profesionalismul caracterizează Școala de Cardiologie din Tîrgu Mureș, arătând totodată că echipa reprezintă mândria sa.

Premii pe măsura excelenței

Prof. dr. habil. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie din Târgu-Mureș, a oferit diplomele și a făcut o precizare înainte să dea citire numelor doctoranzilor premiați: „În ce constau aceste premii? Poate că v-ați aștepta la o mulțumire sau la o sumă de bani, poate că v-ați aștepta la un cadou concret. Premiile fiind în funcție de contribuția fiecăruia și de efortul pe care l-a depus, și în funcție de modalitatea de prezentare, constau în principal în stimularea în continuare a activității lor și stimularea în special a participării la congrese la care să prezinte în continuare aceste rezultate.“

Daniel Cernica a obținut o Diplomă de merit (pentru contribuția adusă în cadrul Congresului la diseminarea progresului din cercetarea imagistică și pentru realizarea modelului de 3D printing), premiul constând în stimularea participării la Congresul Național de Cardiologie de la Sinaia, în septembrie 2018

Péter Balázs Oltean a obținut o Diplomă de merit pentru modul de prezentare a Study Design-ului din cadrul Conferinței CardioNET, pentru o prezentare foarte realistă și posibilitatea de participare la Congresul de Cardiologie de la Sinaia, în septembrie 2018.

Ferenț Ionuț a obținut Diplomă de merit pentru prezentare deosebită și posibilitatea de prezentare a rezultatelor cercetării doctorale care va fi finalizată la toamnă în secțiunea Hot Topics CardioNET 2019.

Korodi Szilamér a obținut Diploma de merit pentru cea mai bună formă de prezentare și posibilitatea de prezentare a rezultatelor în secțiunea Hot Topics CardioNET 2019.

Nora Raț a obținut Diploma de merit pentru activitatea organizatorică și în reviste de specialitate, iar premiul constă în stimularea participării la Congrestul Acute Cardiovascular Care 2019, în perioada 2-4 martie, la Malaga, Spania.

Roxana Hodaș a obținut Diploma de merit pentru cel mai complex studiu, iar premiul constă în stimularea participării la Acute Cardiovascular Care 2019, în perioada 2-4 martie, în Malaga, Spania.

Mester András a obținut Diploma de merit pentru activitatea în cadrul PlaqueImage, iar premiul constă în stimularea participării la Congresul Euro CMR 2019, în perioada 2-4 mai, la Viena.

Mihaela Rațiu a obținut Diploma de merit și Premiul special al juriului, iar premiul constă în stimularea participării la Congresul ICNC 2019, Nuclear Cardiology and Cardiac CT, în perioada 12-14 mai, la Lisabona.

Mirabela Morariu a obținut Diploma de merit pentru cea mai convingătoare prezentare, iar premiul constă în stimularea participării la Congresul Heart Failure 2019, în perioada 25-28 mai, la Atena.

Diana Opincariu a obținut Diploma de Excelență pentru cel mai complex design de studiu (Studiul VIP), iar premiul constă în stimularea participării la Congresul EuroEco 2018, în perioada 5-8 decembrie, la Milano.

Alexandra Stănescu a obținut Diploma de Excelență pentru cea mai avangardistă prezentare (Studiul Hybrid Heart), iar premiul constă în stimularea participării la Congresul EuroECo 2018, în perioada 5-8 decembrie, la Milano.

Benedek Annabella a obținut Diploma de Excelență pentru cel mai inovativ design de studiu, iar premiul constă în stimularea prezentării rezultatelor în secțiunea de Main Session de după deschiderea Congresului CardioNET 2019.

Ioana Rodean a obținut Premiul special al mentorilor și Diploma de Excelență pentru cea mai intensă activitate în domeniul cercetării, iar premiul constă în stimularea prezentării la Congresul ICNC 2019, Nuclear Cardiology and Cardiac CT, în perioada 12-14 mai, la Lisabona.

Performanță unică în țară

Prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi (Decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF Târgu-Mureș) a închis Conferința CardioNET, adresând audienței câteva cuvinte de apreciere: „În primul rând, doresc să felicit echipa domnului profesor Imre Benedek și a doamnei profesor Theodora Benedek, pentru tot ceea ce ați făcut în aceste zile, pentru Școala de Cardiologie pe care ați creat-o și, bineînțeles, pentru miile de vieți pe care le salvați și le-ați salvat de-a lungul anilor. Mortalitatea de 5%, care este cea mai bună rată din țară, este cea mai bună dovadă de profesionalism și de ceea ce ați reușit să faceți în România și în această rețea de cardiologie. Vă transmit aprecieri, felicitări și sunt absolut convins că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine văzând un număr extraordinar de mare de tineri implicați și văzând această Școală de Cardiologie. Sunt foarte mândru că fac parte din această facultate și mă bucur că împreună cu toată echipa ați ales să rămâneți la Târgu-Mureș.“

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE