Home / Administratie / 100 de mii de lei pentru proiectele școlilor

100 de mii de lei pentru proiectele școlilor

Distribuie

Consiliul Local Tîrgu Mureș a aprobat în unanimitate, în cea mai recentă ședință, sprijinirea proiectelor instituțiilor de învățământ de pe raza municipiului. Suma totală care va fi alocată acestora va fi de 100.564 de lei.

Aleșii locali au alocat fonduri sărbătoririi zilelor instituţiilor de învăţământ – 3975 pentru Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” și 9000 de lei pentru Liceul Tehnologic “Gheorghe Șincai”. Ambele evenimente vor fi în luna octombrie.
De asemenea, pentru concursuri interșcolare, județene, naționale și internaționale – altele decât Olimpiade -, comisia de jurizare a propus să fie sprijinite următoarele proiecte: Concursul național Tehnologia Zilei Europene a limbilor, Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” (august-octombrie) – 18.111 de lei, Concursul interjudeţean de matematică – ed. a XXIII-a, Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” (septembrie – octombrie) – 15.059 de lei, Concursul interjudeţean de matematică, Liceul Teoretic Bolyai Farkas (decembrie) – 4514 lei, Concursul interjudeţean de geografie “Seterra”- ed. IV-a, Liceul Teoretic Bolyai Farkas (decembrie) – 2266,4 lei, Concursuri interșcolare ”Scriitori în slujba idealului de Unire”, Liceul Vocațional Pedagogic “Mihai Eminescu” (septembrie-decembrie) – 5782 de lei, Concursul de colinzi, Liceul Tehnologic “Gheorghe Șincai” (decembrie) – 2916 lei, Cupa Elecromureș- Concurs interșcolar-șah, Liceul Tehnologic Electromureș (octombrie) – 992 de lei, Concurs interșcolar, Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” (octombrie-decembrie) – 6474,5 lei, Concursul ”Jocurile minții”, Școala Gimnazială ”Dacia” (septembrie-decembrie) – 3688 de lei.
Sume au mai fost alocate pentru proiectele a trei unități de învățământ din municipiu care vor avea schimburi de experiență cu școli similare din țară sau din străinătate. Acestea sunt Liceul Tehnologic Electromureș – schimb de experiență cu școlile de profil din Cluj Napoca, Șimleul Silvaniei, Satu Mare, Alba Iulia (octombrie-noiembrie) – 5.791 lei, Şcoala Gimnazială Dr. Bernády György, schimb de experinţă cu Scoala Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Iskola (octombrie-noiembrie) – 3.711,6 lei și Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu, schimb de experienţă cu Scoala din Zalaegerszeg (octombrie-noiembrie) – 3.360 lei.
Un singur proiect a fost respins, cel al Liceului Vocațional de Artă, pentru organizarea Concursului ”Artă, formă și culoare”, pentru lipsa contribuției proprii de minimum 10 %.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.