Luiza Zan Trio va aduce magia jazzului în Cetate Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 578 Vizualizări

Luiza Zan Trio va aduce magia jazzului în Cetate

Publicul iubitor de muzică de calitate este invitat din nou în Cetatea Tîrgu Mureș la un concert susținut de cea mai apreciată vocalistă română de jazz: Luiza Zan. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 iulie, la ora 19.00.

Pasională şi tandră, aprinsă şi înţelegătoare: astfel ar putea fi cuprinsă în câteva cuvinte muzica Luizei. New jazz inspirat de Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Dianne Reeves şi, mai ales, Nat „King” Cole. Soul & funk inspirat de Aretha Franklin, Chakka Khan și Erykah Badu. Hip hop & R&B inspirat de D’Angelo, Angie Stone și Bilal. Toate sunt trăsături ale unei voci pline de forţă şi trăire.

A cântat cu nume sonore de la noi, precum Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr, Mihai Iordache, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, Emil Bâzgă, Big Bandul Radio și mulți alții, precum și cu muzicieni străini: Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corrine Chapelle, Gyárfás István, Berkes Balázs, Péter Sárik, UNC Jazz Lab 1, McNeese State University Big Band și alții.

A scris muzică de film pentru producțiile „Carambol”, „Circul Vesel” (o producție HBO) și „Maria” (nominalizat la categoria „cel mai bun film documentar” la festivalul de la Lucarno în martie 2013).

A scris muzică de teatru pentru spectacolul „Năpasta” (în regia lui Radu Afrim) – care se joacă la Teatrul Național București și în care este și protagonistă – și muzica spectacolului „Trei rupturi” (tot în regia lui Radu Afrim) – care se joacă la Teatrul „Andrei Mureșanu” și în care Luiza Zan are o apariție live pe durata întregului spectacol.

Luiza Zan Trio înseamnă Luiza Zan (voce), Daniel Csikos (pian) și Ciprian Parghel (contrabas).

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Tîrgu Mureș. Intrarea este liberă.

Concertul va avea loc în amfiteatrul din fața Bastionului Croitorilor, dar în caz de vreme nefavorabilă se va ține în corpul B („fostele grajduri” din Cetate).

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE