Home / Sport / Micii handbaliști de la CS Pegasus, la ora bilanțului

Micii handbaliști de la CS Pegasus, la ora bilanțului

Distribuie

Bilanțul oricărui club sportiv la final de sezon competițional este un subiect delicat. Cu împliniri și dezamăgiri, la sfârșitul unui sezon fiecare antrenor, sportiv și, de ce nu, părinte a unuia dintre copii, acest bilanț consemnează plusurile și minusurile, concluziile și strategiile pentru viitor. Acest lucru îl realizăm acum alături de clubul Pegasus Târgu-Mureș. Estee unul dintre cluburile de handbal târgumureșean care a reușit să obțină și câteva rezultate cu care se poate mândri, dar cel mai important lucru, rpomovează în rândul copiilor o disciplină pe care ne place s-o numim „sport național”.

După mii de kilometrii parcurși în deplasări, sute de ore petrecute în sălile de sport la partide oficiale sau amicale, sute de kilometri alergați la antrenamente sau meciuri, sezonul competițional 2017-18 la handbal juvenil, zânele și zmeii (n.r.: „poreclele” atribuite componenților loturilor de la Pegasus) au intrat într-o binemeritată vacanță. Pentru clubul Pegasus acest sezon a fost unul cu rezultate deosebite. Am reușit participarea cu nu mai puțin de cinci formații de juniori în campionatele naționale organizate de către Federația Română de Handbal. Scopul principal al tuturor activităților desfășurate de către clubul nostru, atât în cadrul competițiilor oficiale, cât și ale diverselor evenimente organizate, a fost de promova handbalul, de a-l populariza în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial, pentru a extinde aria de selecție, pentru a găsi potențiali viitori sportivi de performanță”, a subliniat președintele clubului, Sebastian Haidu.

Turnee finale și semifinale, speranțe pentru viitor

 

Clubul Pegasus a fost prezent cu câteva echipe la turneele finale sau semifinale ale campionatelor naționale. Cea mai valoroasă performanță a fost obținută cu echipa de junioare III, formată din jucătoare născute în anii 2003 și 2004, care a obținut locul VI, din 79 de echipe înscrise în competiție pe plan național. Echipa de băieți juniori V, născuți în anii 2007-2008 a reușit un parcurs foarte bun, care a dus la calificarea la turneul final, în compania celor mai bune 16 echipe din țară. De asemenea, echipa de juniori IV, născuți în anii 2005 și 2006, a reușit să facă față cu brio schimbării regulamentului competițional, de la minihandbal la handbal, lucru care dă speranțe pentru sezonul viitor. Formația de fete născute în anii 2007 și 2008 a obținut calificarea la faza eurozonală a Campionatului Național, iar cele născute în 2005 și 2006 au participat la eurozona de la Miercurea Ciuc și s-au calificat la turneul semifinal.

În atenția selecționerilor

 

Aceste rezultate au stârnit și interesul coordonatorilor loturilor naționale de juniori. 10 componenți ai echipelor clubului Pegasus Târgu-Mureș se află în atenția Federației Române de Handbal. Lavinia Florea participă la programul de pregătire centralizată de la Centrul Național de Excelență de la Brașov, existând posibilitatea ca pe parcursul acestui an alte două sportive să i se alăture. Tania Coșarcă se află în vederile selecționerilor de la lotul de cadete (născute 2002-2003), iar alte șase jucătoare născute în 2004-2005 (Anita Moldovan, Daria German, Alexandra Pasc, Diana Neagu, Selena Stavariu și Lavinia Florea), împreună cu antrenoarea Andrea Luca, au participat la selecția pentru viitorul lot național de cadete, desfășurată la Râmnicu Vâlcea.

Pe parcursul sezonului au mai fost organizate cu ajutorul partenerilor o serie de competiții amicale: Cupa Moș Nicolae, turnee amicale, Cupa Cetatea Făgăraș, fete și băieți, Cupa CSȘ Odorhei, Memorialul Ioan Deteșan la Turda, toate cu rezultate dătătoare de speranțe pentru sezonul viitor, în care Pegasus va înscrie în competițiile organizate de FRH echipe de juniori la șapte categorii de vârstă, două la băieți, patru la fete și una mixtă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.