Pistă mai lungă, un nou terminal pentru pasageri și mai multe locuri de parcare Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1156 Vizualizări

Pistă mai lungă, un nou terminal pentru pasageri și mai multe locuri de parcare

Peti Andrei, președintele Consiliului de Administrație (CA) al RA Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș, a anunțat vineri, 6 iulie, că alături de reprezentanții Consiliului Județean echipa regiei a lucrat la conceperea unui strategii pe 50 de ani de dezvoltare a aeroportului.


“Am inclus în acest proiect ambițios, pe care l-am numit “Masterplanul general al Aeroportului, o viziune pe următorii 50 de ani, care conține 26 de obiective de investiții, aproximativ 200 de milioane de euro, dintre care imediat ce am recepționat Masterplanul – studiul de prefezabilitate, am și dat ordinul de începere pentru patru studii de fezabilitate, dintre care trei vor primi finanțare, sperăm noi, pe fonduri europene nerambursabile”, a punctat Peti Andrei.
Cele trei proiecte sunt: extinderea pistei de la 2000 de m la 2500 de m, extinderea platformei de parcare aeronave cu 7000 mp, astfel încât să fie create alte 4 locuri de parcare, pe lângă cele 7 existente, construirea unui nou terminal de pasageri, atât pe plecări, cât și pe sosiri, de minim 8000 de mp.
Pentru extinderea pistei, unul dintre cele mai sensibile subiecte în ultimii aproape doi ani și nu numai, au fost deja achiziționate suprafețele necesare. “Avem în proprietate peste 100 de hectare pentru extinderea pistei, pe direcția vest spre Sînpaul și sunt toate condițiile asigurate pentru realizarea acestui obiectiv foarte important”, a precizat Peti Andrei.
Finanțarea europeană se obține doar pentru extinderea cu 200 de m, realizarea diferenței de pistă până la 2500 m poate fi susținută din fonduri proprii sau din atragerea de fonduri guvernamentale.
Un alt patrulea proiect care nu este încă eligibil – un hangar pentru aviația generală, aviația business și servicii medicale de urgență, “care va avea acces separat, locuri de parcare pentru mașini separate, hangar și platformă separată”, potrivit președintelui CA.
Nu sunt însă singurele proiecte pe care conducerea aeroportului le propune.
“Pentru viitor este gândită dezvoltarea pe partea de nord care este exact pe partea cealaltă a pistei, unde este prevăzut un terminal nou-nouț cu o parcare auto de 1200 de locuri, un terminal care răspunde nu nevoilor de astăzi ale zonei noastre, ci nevoilor de mâine. Inclusiv un hangar pentru deservirea avioanelor cargo ș.a.m.d. pentru avioane mai mari pentru că având o pistă mai lungă vom putea deservi și avioane mai mari”, a mai precizat Peti Andrei.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE