Home / Slider / Flacăra Unirii, purtată în Marșul Centenar prin Mureș

Flacăra Unirii, purtată în Marșul Centenar prin Mureș

Distribuie

A venit rândul bistrițenilor și mureșenilor să le fie vestită apropierea Reîntregirii. Flacăra Unirii, aprinsă la Alba Iulia, a fost înmânată următorilor participanți la Marșul Centenar, din etapa a doua, pe traseul Căianu Mic – Comuna Cămărașu – Crăiești – Reghin – Târgu-Mureș – Bahnea, în perioada 7-11 iulie.

Ştafetă pe 1.300 de kilometri

Zeci de unioniști din București, Chișinău, Pitești, Giurgiulești, județul Neamț și Hunedoara au mers prin ploaie torențială sâmbătă prin Sărmășel-Gară, Satu Nou și Silivașu de Câmpie, unde au fost întâmpinați de reprezentanţi ai autorităţilor locale. După ce au înoptat în Crăiești, participanții la marșul pe jos au pornit spre Reghin, localitate unde au ajuns luni după-masă.

Cel mai în vârstă participant are 73 de ani și vine din Grătiești, municipiul Chișinău.

„Avem rare momente de repaus și depunem foarte mult efort, însă nu simțim oboseală, ci bucuria că am mai purtat o bună distanță de drum Flacăra Unirii, care trebuie dusă aprinsă la Prut și apoi la Chișinău, pe 1 septembrie. Avem nevoie de susținerea celor de acasă, distribuiți mesajele noastre, să ajungă în România întreagă!”, a îndemnat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Flacăra Unirii este purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1.300 de kilometri, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chișinău. Marșul Centenar se va încheia pe 1 septembrie, cu o manifestație uriașă în Piața Marii Adunări Naționale.

Cei care doresc să participe la Marșul Centenarului își pot alege una dintre etapele de aici: http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului și îl pot contacta pentru înscrieri pe Nicolae Capcelea, telefon 0752/421.442, e-mail nicucapcelea@gmail.com.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.