Home / Administratie / Proiect pentru reabilitarea energetică a Primăriei Târnăveni

Proiect pentru reabilitarea energetică a Primăriei Târnăveni

Distribuie

Aleşii locali ai municipiului Târnăveni au aprobat, într-o şedinţă ordinară de lucru, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici la obiectivul de investiţii „Reabilitarea clădirii Municipiului Târnăveni în scopul creşterii eficienţei energetice.” Investiţia se cifrează la suma de 1.485.840 lei, cu TVA, şi este estimată a fi realizată într-un interval de timp de 24 de luni.

Clădire monument istoric

Potrivit primarului municipiului Târnăveni, Nicolae Sorin Megheşan, documentaţia tehnico-economică a proiectului a fost realizată de SC Pro Design Construct SRL Târgu-Mureş, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

„Clădirea Primăriei este clasată în Lista Monumentelor Istorice, iar documentaţia respectă conţinutul cadru al DALI, în conformitate cu prevederile legale – Hotărârea Guvernului 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice: istoricul clădirii, studiu de parament, auditul energetic, documentaţia topografică vizată OCPI, întocmirea documentaţiei pentru obţinerea Certificatului de urbanism – Direcţia Judeţeană pentru Culte, Cultură şi Patrimoniul Naţional, Agenţia de Protecţia Mediului – şi a vizelor solicitate şi analiza cost-beneficiu”, a precizat Nicolae Sorin Megheşan.

Întreţinerea, din ce în ce mai scumpă

Utilitatea investiţiei a fost analizată, în cadrul unei şedinţe, şi de Comisia tehnico-economică a Primăriei municipiului Târnăveni, în următoarea componenţă: Nicolae Sorin Megheşan – primar, preşedinte, Ovidiu Modorocea – consilier local, vicepreşedinte, şi şapte membri: Rodica Muth – director executiv, Celestin Beleanu – director executiv adjunct, Teodor Muth – şef serviciu Investiţii, Vasile Coroş – şef serviciu Dezvoltare publică clădiri, Dobai Lorand –-consilier Investiţii, Constantin Olteanu – consilier Investiţii şi Fiodor Moscalu – inspector UAT.

„În urma analizei financiare, specialiştii Primăriei au ajuns la concluzia că în condiţiile actuale întreţinerea clădirii – sediul Primăriei – devine din ce în ce mai scumpă. Degradările produse în timp se accentuează dacă nu se vor realiza intervenţii majore. Costurile cu energia – gazul metan şi energia electrică se scumpesc permanent în paralel cu degradarea clădirii. În urma politicilor guvernamentale, încasările unităţilor administrativ-teritoriale ale administraţiei vor fi diminuate. Consumul mare de energie contravine strategiilor naţionale de dezvoltare durabilă, în acelaşi timp degradările se extind, apare necesitatea refinisării faţadelor”, se precizează în raportul întocmit de Comisia tehnico-economică a Primăriei municipiului Târnăveni.

Un secol fără eficientizare energetică

Clădirea care găzduieşte sediul Primăriei este amplasată în centrul municipiului Târnăveni, Piaţa Municipiului nr. 7, şi este compusă din trei corpuri de clădire.

„Clădirea principală a fost construită în trei etape, 1907, respectiv 1924 şi anii 50. În decursul celor 100 de ani de existenţă nu s-au realizat lucrări de eficientizare energetică, politicile vremurilor nu aveau această prioritate. S-au executat numai lucrări de întreţinere, reparaţii curente”, se mai arată în document.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.