Home / Cultură / Concert Extraordinar Dabyeot Youth Wind Orchestra, la Palatul Culturii!

Concert Extraordinar Dabyeot Youth Wind Orchestra, la Palatul Culturii!

Distribuie

Una dintre cele mai mari orchestre de suflători din lume (80 de instrumentiști) aflată într-un turneu european, va ajunge la Palatul Culturii din Târgu-Mureș vineri, 20 iulie, de la ora 19:00. Se preconizează un produs cultural rar, dar și o veritabilă demonstrație de tradiție și modernitate sud-coreeană. Conform descrierii de pe pagina de Facebook a evenimentului, sub conducerea muzicală a dirijorului Gye Jun Jeon, spectacolul va glisa între forța interpretării dată de calibrul orchestrei ce a pregătit un repertoriu liric-simfonic și de muzică de film, și savoarea lirismului sopranei Soyung Yu.

Din 2005, până în prezent, Dabyeot Youth Wind Orchestra a participat la diverse festivaluri din Coreea de Sud, remarcându-se prin interpretări memorabile la Centrul de Arte Jeju și la Cascada Cheonjaeyeon, în cadrul Festivalului JIWEF (2009), dar şi la cele de la The Watermill Center, Austria Vienna Film Festival Celebration, Czech Stonava Local Festival Celebration, Bulgaria Lazarpark Orchestra Joint Concert, iar din 2012, a fost prezentă și pe scenele din România (Timişoara, Craiova şi Bucureşti). Anul 2015 aduce orchestra sud-coreeană pe scena Ateneului Român cu un spectacol foarte bine primit în egală măsură de public și presa de specialitate.

Organizatorii evenimentului sunt Festivalul Virginia Zeani alături de Centrul Cultural Dabyeot, Provincia Gyongnam, Județul Ham Yang Gun și CMS Vienna, susținuți de partenerii: Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș, Rotary Maris Tîrgu Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Tîrgu Mureș.

Dabyeot este numele tradițional coreean al Hamyang Gun și înseamnă „locul unde soarele cald strălucește mereu”.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO. Importanța digitizării ziarelor, dezbătută la evenimentul „Digitalizare/ DigitalizOare?”, susținut la Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu

Distribuie Compania Arcanum, împreună cu Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu, a organizat vineri, 22 martie, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.