Home / Cultură / Biblioteca Municipală Reghin, spațiu nou, aceeași menire în slujba cititorului

Biblioteca Municipală Reghin, spațiu nou, aceeași menire în slujba cititorului

Distribuie

Biblioteca Municipală „Petru Maior„ Reghin a avut parte în acest an de o schimbare majoră, mai exact schimbarea locației, fapt care a implicat o muncă deloc de neglijat, să transferi dintr-un spațiu în altul un fond de carte de 130.000 de cărți, plus alte utilități, iar lumea, mai exact cititorii,  să nu resimtă acest lucru.

Așa se face că,  de pe strada „George Coșbuc”, biblioteca care îi poartă numele cărturatului Petru Maior  și-a găsit locație în clădirea care până mai ieri purta tot un nume de legendă al culturii române, George Enescu, părintele spiritual al fostei Case de Cultură a Tineretului din Reghin.

„Am întrerupt o perioadă  secția de împrumut carte pentru utilizatorii bibliotecii, la secția pentru adulți și la sala de lectură o lună de zile, mai exact din 4 aprilie și până în 4 mai. În rest, toți utilizatorii bibliotecii au putut beneficia  de serviciile noastre. Am reușit să punem la punct toate depozitele, să le reamenajăm. Momentan se lucrează într-un singur schimb, de la 8 la 16. După ce concediile de odihnă se vor termina colegii își vor relua din septembrie programul normal, de la ora 8 dimineața și până seara la ora 19:00 în ce privește deservirea utilizatorilor bibliotecii”, ne-a declarat Sorina Bloj, directoarea Bibliotecii Municipale „Petru Maior” din Reghin.

Mutarea în noul spațiu nu a fost deloc o muncă ușoară, dacă ne gândim la cele 130.000 de cărți, șase depozite de carte  cu două secții, legătoria, biblionetul, sistemul informatic, trecută însă cu brio de personalul bibliotecii.

„A fost destul de greu pentru noi, dar spre bucuria noastră am reușit această mutare într-un timp record,  să transferăm totul dintr-un spațiu în altul fără multă vâlvă. Toți utilizatorii bibliotecii care vin în acestă nouă locație sunt încântați de ce găsesc aici. Nimeni nu-și putea închipui cum va arăta noul spațiu al bibliotecii, dar acum, când toate au prins un contur, lumea e încântată , la fel și noi bibliotecarii deoarece putem păstra cărțile în condiții optime față de celelalte depozite care erau cum erau. Se intră în bibliotecă prin foaierul fostei Case de Cultură a Tineretului, unde se află secția de împrumut adulți, de unde se ramifică restul secțiilor, la etaj sala de lectură, secția pentru copii, birourile și depozitele de cărți la care se adaugă biblionetul care va fi funcțional începând cu luna septembrie. Practic, o dată cu noua locație, nu mai avem depozitele de carte la parter și în curte, toate acum sunt în spațiul de la etaj, aspect care pe utilizatori nu îi deranjează cu absolut nimic, serviciile bibliotecii, ca și până acum, sunt asigurate în spațiile de la parter, la care se adaugă sala de lectură și secție de copii la etaj, la fel cum era și în spațiul vechi al bibliotecii”, ne-a povestit Sorina Bloj.

„Ziua Limbii Române” sărbătorită la Columna lui Traian

O dată cu mutarea în noul spațiu, activitățile organizate de bibliotecă nu s-au oprit, la loc de cinste fiind momentele dedicate preșcolarilor, poetului Mihai Eminescu, Academicianului Valeriu Matei și a cantautorului Ovidiu Scridon.

Pentru perioada următoare, biblioteca va serba „Ziua Limbii Române  la Roma”, la Columna lui Traian, în data de 31 august, în cadrul proiectului „Pe urmele lui Badea Cârțan”, iar în luna septembrie va organiza cea de a III-a ediție a Simpozionului Național „Petru Maior și prietenii”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Controversă a profesorilor catolici: „Avem sau nu liber de Paște?”. Ligia Deca: „Școala nu vă poate limita acest drept”

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a efectuat joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.