Home / Slider / Baschetul CSM, în eșalonul 3 la băieți, în primul la fete

Baschetul CSM, în eșalonul 3 la băieți, în primul la fete

Distribuie

Tragerile la sorți și stabilirea programelor campionatelor de baschet și ale Cupei României ar fi trebuit să aibă loc miercuri, la sediul FR Baschet. Acestea au fost amânate pentru data de 1 septembrie, pentru a oferi șansa de a se înscrie tuturor echipelor. Unul dintre motive și se pare și principalul este neachitarea de către unele cluburi a datoriilor față de federație, aspect care a devenit criteriu de eligibilitate pentru înscrierea în campionat. Sezonul viitor se va disputa în trei grupe valorice și sunt anunțate deocamdată 24 de echipe la masculin și 14 la feminin. Târgu-Mureșul va fi reprezentat de echipele CSM, atât la masculin, cât și la feminin. Dacă BC Mureș nu a încheiat campionatul în ediția trecută, statutul acestora în cadrul noului CSM este deja clarificat, clubul CSM este afiliat și urmează ca mureșenii să ia startul în grupa valorică C, cu George Trif „la cârmă”, pe funcția de antrenor, dar cu același Szászgáspár Barnabás la timonă, care este acum și director executiv adjunct în cadrul CSM. Deocamdată nu s-ar pune problema unor transferuri care nici nu și le permite clubul, promovarea la nivelul superior fiind considerată totuși la îndemâna echipei care a crescut în cadrul centrului de juniori al clubului mai mulți jucători. Au revenit alături de tinerii rămași lângă Steff Norbert câțiva dintre jucătorii locali, cum este cazul lui Sánta Szabolcs și Engi Resenfeld David, dar este totuși posibil să revină Goran Martinic și chiar încă un jucător străin, după informațiile furnizate de directorul Szászgáspár. Echipa se va pregăti pe plan local și va porni așadar din eșalonul trei, din postura de mare favorită la promovare.

Haos total și în baschetul feminin

La feminin situația pare mai delicată la nivel național. BC Sirius a încheiat campionatul în Liga Națională pe ultimul loc, dar poate continua în prima grupă sub numele CSM-ului. Din cauza numărului redus de echipe se negociază încă sistemul în care se va disputa noul sezon, fiind posibil ca să fie o singură serie pentru cele doar 14 echipe. Mureșencele ar porni oricum din prima grupă valorică. Deși postul de manager al secției nu a fost încă votat de către Comitetul director, președintele BC Sirius Kiss István va fi cel care ca îndeplini după toate probabilitățile această funcție în cadrul echipei de baschet feminin, iar pe banca tehnică rămâne același Ionel Brustur. Lotul mureșencelor este în mare parte definitivat, urmând ca în decurs de o săptămână să fie semnate și contractele cu jucătoarele. După cum afirma Kiss István, lotul este alcătuit în proporție de 90 %, și se intenționează aducerea a două sau trei jucătoare străine. Transferul acestora va depinde însă de anumiți sponsori. O certitudine, echipa de baschet feminin CSM Târgu-Mureș va porni la drum în primul eșalon, posibil și unicul.

 

De asemenea, verificati

Asigurăm condiții de viață mai bune pentru mureșeni cu fonduri europene

Distribuie În ultimii 4 ani am mobilizat fonduri europene pentru realizarea a peste 27 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.