Răzvan Cojanu Quartet va prezența compoziții proprii în Cetatea Medievală Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 521 Vizualizări

Răzvan Cojanu Quartet va prezența compoziții proprii în Cetatea Medievală

RC and the Melody Makers, adică Răzvan Cojanu Quartet, în formula Răzvan Cojanu (contrabas), Albert Tajti (pian), Iulian Nicolau (baterie) și Paolo Profeti (saxofon) vor încânta publicul târgumureșean cu un recital de excepție vineri, 27 iulie, de la ora 19.00. Bucurându-se de apreciere şi recunoaştere pe plan naţional şi internaţional, membrii acestui cvartet sunt dovada faptului că noua generaţie a jazz-ului autohton este în plină ascensiune. Conform descrierii de pe pagina de Facebook a evenimentului, repertoriul grupului cuprinde compoziţii proprii care, din punct de vedere stilistic, gravitează între jazz tradiţional, jazz modern şi muzică de avangardă.

Despre artiști

Paolo Profeti (saxofonist, compozitor și aranjor) a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi cu nota maximă şi Accademia Internazionale della Musica din Milano şi a studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper şi Mauro Negri. Bine inserat în scena românească de jazz, Paolo este membru al Bucharest Jazz Orchestra (BJO), condusă de trompetistul Sebastian Burneci, cu care a participat la Bucharest Jazz Festival 2014. BJO a lansat în 2015 albumul „Povești din București” (Fiver House Records, 2015). Paolo cântă de asemenea cu Big Band Radio, condusă de Ionel Tudor, alături de care a participat la înregistrarea albumului „Live!” (Editura Casa Radio, 2016), având-o ca solistă pe Luiza Zan. Nu în ultimul rând, se regăseşte ca sideman pe albumul „On the Road” (Soft Records, 2016) al trupei Jazzybirds.

Albert Tajti s-a format sub îndrumarea lui Mircea Tiberian la Universitatea Națională de Muzică din București și a câștigat Marele Premiu pentru cea mai bună trupă de jazz la Festivalul Internațional Studențesc din Târgu-Mureș. Cântă pe scena mai multor festivaluri din București și Budapesta cu Luiza Zan, Ana Cristina Leonte, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Sorin Romanescu și Bucharest Jazz Orchestra.

Răzvan Cojanu colaborează alături de Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones, Alex Harding. Prezenţa la evenimentele de jazz internaţionale include Jazz Wien Tunnel, ORF Jazz Festival, Beijing Festival, Golden Jazz Trophy Lille, Express Jazz Club London, Vortex Jazz Club, Nardis Club Istanbul, Opus Jazz Club Budapest, Barents Jazz Festival Tromso, My Unique Jazz Festival Berlin, Enter Enea Festival Poznan. Recunoscut ca primul muzician de jazz român ce a înființat un departament de jazz în cadrul unei filarmonici, band leader al compartimentului Ploiești Jazz Trio al Instituției Filarmonica „Paul Constantinescu”. Răzvan Cojanu nu este doar un contrabasist reprezentativ de jazz autohton, ci îi sunt recunoscute și calitățile de compozitor și orchestrator. În anul 2016, Răzvan Cojanu și-a rearmonizat și reorchestrat compozițiile scrise până la acel moment doar pentru formație de cvintet într-o lucrare numită „Story of Life”, lucrare simfonică cu combo de jazz.

Iulian Nicolau este student la Universitatea Națională de Muzică din București și are incluse în portofoliu colaborări cu Candice Hoys, Cedric Henriot, Alex Man și Emil Bîzgă, dar și Premiul special al Juriului la Festivalul de Jazz de la Sibiu, în 2016.

Concertul va fi urmat de un recital susținut de Péter Sárik Trio alături de Berki Tamás începând cu ora 20.00.

Concertele vor avea loc în amfiteatrul din fața Bastionului Croitorilor. În caz de vreme nefavorabilă, concertele vor avea loc în corpul B (fostele „grajduri”) din Cetate.

Intrarea este liberă!

Concertele sunt organizate de Primăria Tîrgu Mureș.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE