Home / Cultură / ”Târgul băilor” de la Ideciu, în prima duminică a lunii august

”Târgul băilor” de la Ideciu, în prima duminică a lunii august

Distribuie

Primăria și Consiliul Local al comunei Ideciu de Jos organizează duminică, 5 august, o nouă ediție a „Târgului băilor”, eveniment de tradiție desfășurat de regulă în prima duminică a lunii august.

După ce au reluat tradiția participării „La Alei” în cadrul Festivalul Văii Mureșului unde vor fi prezenți cu un stand propriu, tradiționala casă alegorică, comuna Ideciu de Jos își va continua prezentarea ofertei culturale  în cadrul tradiționalului târg al băilor defășurat la o săptămână distanță de cel de pe Valea Mureșului.

Târgul Băilor din acest an va fi  găzduit de zona din imediata apropiere a băilor sărate din Ideciu de Jos, și își va deschide porțile duminică, 5 august, ora 10:00 cu o expoziție de obiecte tradiționale ale meșteșugarilor populari, obiecte de artizanat, icoane pictate și costume populare.

Programul artistic al târgului va debuta la ora 17:00 și  aduce pe scenă Ansamblul „Doina Mureșului”, Ansamblul „Floare de nu mă uita” condus de Minodora Mureșan, Corul „Flori de sare” din Ideciu de Jos, Ansamblul Mugurelu”, Ansamblul „Zestrea Ideciului”, rapsodul popular Mihai Moldovan și soliștii Alexe Danc, Doru Pop, Diana Tișe, Bianca Pop, Cristian Oltean, Andrada Dâmba. Invitații speciali ai spectacolului vor fi soliștii Alexandru Pop, Ghiță Muntean și Georgiana Lobonț.

Prezentatorul spectacolului artistic va fi Radu Moș, protagonistul momentelor vesele din cadrul spectacolului. Seara se va încheia cu un foc de artificii programat în jurul orei 22:30.

Până la „Târgul băilor”, puteți descoperii farmecul și tradițiile comunei Ideciu de Jos „La Alei” la finele acestei săptămâni, unde veți putea savura nu doar bucatele alese dar și frumusețea oamenilor și a tradițiilor celei mai „sărate” comune prezente la Festivalul Văii Mureșului de la Răstolița.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.