Home / Administratie / Sesiune calmă în cadrul CL Târnăveni

Sesiune calmă în cadrul CL Târnăveni

Distribuie

Ședința ordinară din luna iulie a Consiliului Local Târnăveni a decurs într-o atmosferă de calm, majoritatea punctelor din ordinea de zi trecând peste votul comisiilor și a celor 19 consilieri, fără multe dispute.

 

Infracționalitate în scădere

Adunarea a debutat cu raportul de activitate pentru primul semestru a anului în curs din partea Poliției Târnăveni.

Un lucru îmbucurător pentru locuitorii municipiului mureșean, infracționalitatea este într-o scădere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele șase luni ale anului 2018 s-au înregistrat un număr de 185 de infracțiuni, cu 88 mai puține decât în primele șase luni ale anului 2017. Media se află sub cea pe întregul județ Mureș, medie care se calculează la suta de mii de locuitori. Această scădere se datorează în parte și sistemului de monitorizare, persoanele predispuse pentru acte antisociale fiind oarecum „puse în gardă”. Același lucru a fost înregistrat și la capitolul evenimente rutiere. Majoritatea accidentelor au fost produse de automobiliști aflați în tranzit prin localitate, dar nu s-a semnalat niciun accident cu urmări grave, fără niciun deces, cu pietonii și bicicliștii ca factori principali de risc.

La finalul prezentării a fost specificat și faptul că inclusiv cifrele prezentate sunt în unele cazuri eronate, fiind înregistrate și apeluri care se dovedeau nefondate, cazuri de furturi din locuințe care se dovedeau la final nefondate, cu obiecte de valoare lipsă, care până la urmă nu intrau la categoria furturi.

 

Rectificarea bugetară poate elimina diminuarea veniturilor

Hotărârea 66 a CL Târnăveni a trecut de votul consilierilor cu cinci abțineri ale consilierilor PSD, hotărâre care se referă la diminuarea veniturilor, problemă care se speră a fi rezolvată după rectificarea bugetului pentru semestrul doi, precum și din colectarea taxelor. Următoarele puncte ale ordinii de zi au trecut de asemenea de votul celor patru comisii și ale consilierilor, cu sau fără amendamente. Discuții pe baza unor hotărâri au avut loc în cazul acordării locuințelor ANL, unde respectarea legislației s-a apreciat că poate avantaja unele persoane care nu se află în situații considerate disperate. Dispute a generat hotărârea care reglementa acordarea titlului de cetățean de onoare. Formularea care reglementa acordarea acestei distincții a fost catalogată drept ambiguă. Modificarea preciza ca persoana care primește această distincție să fie recunoscută cu merite cel puțin pe plan național, unii consilieri considerând că pot fi persoane care și-au adus din plin contribuția la dezvoltarea zonei sau a localității și sunt recunoscute doar pe plan local. Cu acest amendament, hotărârea a trecut de votul consiliului. Printre proiectele de hotărâre s-a aflat și ridicarea bustului lui Romul Boilă, participant la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918, lucrare pentru a cărui termen de 1 septembrie a fost considerat prea scurt.

Ultimul punct din cadrul Ordinii de zi a fost cel pentru stabilirea componenței delegației care va reprezenta Târnăveniul la aniversarea celor 20 de ani de la înfrățirea municipiului cu localitatea franceză Ronchin, din apropiere de Charleroi. Alături de fanfară, ansamblul de dansuri și corală, la evenimentul care va avea loc în 7 octombrie se va deplasa și o delegație oficială alcătuită din cinci persoane. Componența acesteia a rămas a fi stabilită în zilele următoare, persoanele dispuse să participe la eveniment urmând să-și exprime această opțiune.

Capriciile naturii au afectat multe gospodării

La capitolul diverse au fost ridicate probleme legate de necazurile provocate de ploile abundente din ultima perioadă mai multor gospodării. Problemele ridicate Consiliului Local depășesc în schimb competența executivului municipiului. Viiturile provocate de ploile torențiale au afectat multe gospodării, dar unele au fost oarecum „favorizate” de proprietarii terenurilor aflate pe dealurile din apropiere. Arăturile efectuate de către aceștia nu pot fi impuse prin lege, chiar dacă scurgerile de pe versanți sunt favorizate de cele efectuate perpendicular, facilitând scurgerea apei spre gospodăriile aflate la bază. Problema rămâne a fi rezolvată între vecini, dar cele în care aceste probleme au fost generate de neefectuarea unor lucrări legate scurgerea apei depinde de curățarea canalelor și a șanțurilor care împrejmuiesc unele gospodării din zonele expuse acestui pericol rămâne a fi rezolvată.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.