Biblioteca a devenit neîncăpătoare? Donează cărți ! Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 844 Vizualizări

Biblioteca a devenit neîncăpătoare? Donează cărți !

Proiectul „Hai cu o carte la festival”, inițiat de către Biblioteca Județeană Mureș și susținută de Consiliul Județean Mureș a constituit un mare succes. Sutele de volume aduse înainte și în timpul desfășurării Festivalului Văii Mureșului vor îmbogăți bibliotecile mai multor localități din această zonă. În afara celor aduse în timpul festivalului, când donatorii și-au trecut numele și au transmis mesaje de felicitare inițiatorilor, saci cu cărți așteptau să fie expediate în bibliotecile din comune, sau chiar în cele ale școlilor.

„Marea majoritate din cărțile primite de la donatori sunt în stare foarte bună, multe chiar noi. Sunt cărți din toate categoriile, de la beletristică la poezii romane polițiste sau de dragoste, din literature română, dar și universală. Multe dintre acestea se regăsesc în lista celor cerute în programele școlare, care pot fi de mare ajutor bibliotecilor comunale sau școlare, care nu-și permit achiziționarea lor. Sunt cărți ale unor autori locali, cărți pentru copii, basme, poezii, în limbile română, maghiară, în engleză sau germană, dar și cărți tehnice ale unor autori din această zonă, cărți foarte utile. Ne dorim chiar să avem un raft cu cărțile autorilor locali, cititorii să cunoască valorile locale. Mă bucur nespus de succesul acestei acțini și mulțumim din suflet celor care au răspuns acestui apel. În afara celor două biblioteci publice din municipiile Toplița și Reghin, între acestea mai sunt puține publice, la Deda și Răstolița, dar în fiecare comună există o bibliotecă școlară, unde posibilitățile autorităților locale sunt reduse, nu-și permit achiziționarea de cărți. Dacă ne plângem de copii că stau prea mult pe tablete, la telefon și televizor și nu citesc, noi trebuie să venim cu această ofertă, de a avea posibilitatea ca ei să aibă ce citi, noi să fim cei care îi atragem spre lectură. Proiectul este unul cu bătaie lungă și poate se va trezi astfel spiritul civic la mulți care consideră că nu mai au loc în biblioteca de acasă, să facă un colet și să doneze cărțile pe care le consideră celor care nu au acces la ele. Sunt date de contact la Biblioteca Județeană, la fel la primăriile tuturor comunelor, nu trebuie decât ca cei care vor să doneze să contacteze aceste instituții”, a lansat apelul Sanda Vițelar, consilier comunicare și relații cu mass-media din cadrul Consiliului Județean, cea care a gestionat acțiunea pe durata festivalului de pe platoul La Alei din Răstolița.

Acțiunea se mută pe Valea Gurghiului

Acțiunea va continua cu ocazia Festivalului Văii Gurghiului de peste trei săptămâni. În cadrul acestuia, participanții și vizitatorii vor avea din nou posibilitatea să doneze cărți pentru bibliotecile publice și școlare din comunitățile rurale de pe cele două văi. Dacă de această dată volumele au fost donate pentru gazdele festivalului, comunei Răstolița, la următoarea oprire, din perioada 18-19 August, în cadrul Festivalului Văii Gurghiulului, cărțile vor fi de asemenea donate gazdelor, pentru Biblioteca Publică din comuna Ibănești.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE