De vorbă cu Președintele Paladinilor de Terra Medies la Sighișoara Medievală Cultură
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 616 Vizualizări

De vorbă cu Președintele Paladinilor de Terra Medies la Sighișoara Medievală

În ciuda norilor amenințători care se apropiau de cetate și clinchetelor și zumzetelor cavalerilor care strângeau de zor totul în jur și îți dădeau un sentiment de grabă, am reușit să stăm puțin de vorbă cu președintele Paladinilor de Terra Medies din Mediaș care au fost prezenți din nou la festival special pentru a aduce buna dispoziție vizitatorilor și a le prezenta lumea medievală așa cum a fost ea. Chiar și în timpul interviului, jovialitatea a fost molipsitoare, iar Ioan a preferat să rămână ancorat în personajul său medieval, demonstrând că respiră acest stil de viață.

Zi de Zi: Din ce grupare faceți parte?

Ioan: Vă salutăm din Cetatea Sighișoarei, mă numesc Ioan, sunt președintele Paladinilor de Terra Medies și ne-am prezentat la strigarea edililor acestui oraș pentru aceste minunate zile de festival.

Zi de Zi: De câți ani sunteți prezenți la acest festival?

Ioan: Cu întreruperi venim de 12-13 ani. Am activat și în alte asociații, dar cu Paladinii de Terra Medies cam a 4-a, a 5-a oară în 8 ani de când s-a înființat ordinul. A fost o perioadă de întreruperi, de tristă aducere aminte, dar totul a revenit la normal s-ar putea zice și ne bucurăm că putem onora această frumoasă și mândră cetate.

Zi de Zi: Cum vi se pare ediția de anul acesta față de alți ani?

Ioan: Nemaipomenită, mai ales că este aniversară, sunt 25 de ani. Lume multă, și în pofida așteptărilor altor oameni, foarte mulți oameni, de diferite culori, începând de la polul opus, și chinezi, japonezi, coreeni, polonezi, portughezi, o grămadă, plus românii noștri. M-au căutat prieteni de la București, din Bacău, de la Suceava, deci a venit lume multă. Este foarte colorat și foarte frumos. Ne mai încercăm și noi engleza mai de baltă, vorba ceea, vorbim în engleză până ne dor mâinile.

Zi de Zi: Aveți membri noi sau sunteți aceiași din anii trecuți?

Ioan: Da, avem o celulă care s-a format în timp, cu oameni de bază în care avem încredere unul în celălalt, oameni cărora ne place ceea ce facem și avem și tineri pe care, inclusiv spre uimirea mea, am reușit să-i rupem din fața tehnologiei moderne, să zicem așa, și se pare că unii dintre ei chiar sunt uimiți și le place, au zis că ei nu au crezut că există așa ceva. Dar iată că există! Noi împreună cu Străjerii de Bistrița, cu cei de la Terra Ultrasilvana, care sunt niște reenactori desăvârșiți de altfel, noi îmbinăm reenactul cu spectacolele, am reușit să găsim un echilibru foarte bun, liniuța fiind foarte subțire între acestea două, dar ne-am găsit echilibrul. Deci ne ducem pe reenact și spectacole, colegii noștri merg mai mult pe reenact și uite că împreună putem să facem un eveniment minunat cum este aici la Sighișoara. Frumos, cu oameni calzi, primitori, în care interesul principal este dragostea de Evul Mediu și celelalte sunt pe locurile secunde.

Zi de Zi: Mai veniți și anul, nu?

Ioan: Da, bineînțeles, dacă suntem chemați, cu cea mai mare plăcere. Totuși Sighișoara este și va rămâne un brand puternic în toată lumea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE