Home / Consiliul Judetean Mures / Frâu liber imaginației la atelierele de creație

Frâu liber imaginației la atelierele de creație

Distribuie

Instalat în standul uneia dintre comunele care la această ediție a XIV-a Festivalului Văii Mureșului nu a reușit să participe, a fost și un atelier de creație organizat de către cercul Școlii Populare de Artă din Târgu-Mureș, susținut de către Consiliul Județean Mureș s-a bucurat de o largă participare din partea celor mai mici vizitatori. „Micii artiști”, unii deja inițiați, au participat activ la lecțiile predate de profesorii care îi inițiau în tainele picturii pe sticlă sau sculptură și au dat o nuanță de culoare în plus, la propriu. „Sunt mulți copii interesați să participe la aceste ateliere de pictură grafică sau sculptură. Unii au mai participat, alții fac parte deja din cercurile școlii noastre. Ele ajută la dezvoltarea unui mod de a gândi, cei care vin își dezvoltă spiritul creativ și cei care au participat anul trecut dar nu fac parte din aceste cercuri abia așteaptă să participe din nou. Orele de la școală se dovedesc insuficiente, iar unii dintre ei, cu multă energie și creativitate se pot desfășura și vin cu mare bucurie. Inițiativa aparține Școlii Populare de Artă, este susținută de către Consiliul Județean și se bucură de o largă participare. Nu există reguli care se impun pentru înscriere, iar copiii care au un spirit creativ mult mai dezvoltat decât mulți adulți, vin cu mare plăcere. Participând la aceste ateliere, li se dezvoltă acest spirit, îi mai scoate în același timp din fața televizoarelor sau a calculatoarelor. Totodată, profesorii și coordonatorii le pot da anumite tematici, dar țin cont și de propunerile unor copii cu creativitate mai dezvoltată”, ne-a oferit detalii coordonatorul cercului de sculptură Gheorghe Pop.

„Îmi plac aceste cercuri și particip cu mare plăcere, mă bucur că am ocazia să fac diverse lucruri, ce îmi vine în minte. Fac și acasă multe lucruri, decorez diverse obiecte, dar aici mai primesc idei noi de la participanți”, ne spune Sânziana Rotar, elevă la Școala nr. 7 din Târgu-Mureș, una dintre participantele active în cadrul atelierului.

În „salonul” alăturat, un alt grup de copii își etalează talentul în pictura grafică pe sticlă, îndrumate de Ana Năznean, una dintre inițiatoarele acestor ateliere de creație. Cei care participă sunt deconectați de la orice alte evenimente care se desfășoară în jur, sunt de-a dreptul captivați de activitatea la care s-au angajat.

 

De asemenea, verificati

Actor român în rolul tânărului Donald Trump, în cea mai recentă capodoperă cinematografică americană. Despre cine este vorba

Distribuie Actorul hollywoodian de origine română, Sebastian Stan, va interpreta varianta tânără a fostului președinte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.