Home / Consiliul Judetean Mures / Expediția montană, o noutate oferită la Festivalul Văii Mureșului

Expediția montană, o noutate oferită la Festivalul Văii Mureșului

Distribuie

Ediția a XIV-a a Festivalului Văii Mureșului de pe Platoul La Alei din comuna Răstolița a cuprins în acest an și o drumeție-excursie pe traseele turistice din Munții Călimani, organizată de către Salvamont Mureș, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș.

Expediția a avut un număr mai redus de participanți, motivul fiind condițiile meteo nefavorabile din ultima perioadă. Aceasta s-a desfășurat în cursul dimineții de duminică, pe un traseu de 15 kilometri. După ce multe reprize de ploaie înregistrate în ziua precedentă au făcut ca traseul să devină mai dificil, cei care s-au încumetat să parcurgă traseul s-au prezentat la start echipați corespunzător, înarmați cu mult entuziasm. Întâlnirea a avut loc pe platou, la orele dimineții. Un grup de aproape 20 de persoane s-a prezentat la start, numărul acestora fiind, așa cum aminteam, mai redus din cauza nesiguranței asupra condițiilor. Expediția a fost totuși o reușită, vremea fiind prietenoasă pe parcursul acțiunii.

Câteva detalii despre mica aventură am obținut de la cel care a condus expediția.

„Probabil din cauza vremii care se anunța nefavorabilă, numărul persoanelor care s-au prezentat a fost mai redus. Din acest motiv am decis să scurtăm puțin traseul, care era, inițial, spre culmea Ulmi. Am pornit astfel pe Valea Vișa, pe un traseu mai puțin dificil și am revenit înapoi pe același traseu. A fost astfel un traseu mai scurt, dar din fericire am beneficiat de vreme favorabilă. Scopul acestei acțiuni a fost acela ca participanții să cunoască împrejurimile, să se gândească la natură, care trebuie protejată, să lăsăm în urma noastră natura așa cum este, cu o pădure frumoasă, așa cum o vedem și noi. Totul a decurs în cele mai bune condiții, participanții au fost foarte entuziasmați, au fost chiar foarte bine pregătiți, cu echipament adecvat”, a oferit detalii Ferenczy István, salvator montan la Salvamont Mureș, coordonatorul expediției. (M. V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.